Debat

Fri mig for mudderkastning

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kære amtskredsformandskollega Per Sand Pedersen (Folkeskolen nummer 35). Jeg hverken 'sover i timen' eller påstår, at Anders Bondo Christensen er en dårlig kredsformand. Jeg kender Anders Bondo gennem samarbejdet i Fagligt Udvalg, hvor vi begge er medlemmer. Anders udtrykker sig i udvalget seriøst og har ofte interessante, konstruktive vinkler på de komplicerede sager, udvalget arbejder med. Så jeg vil ikke inddrages i mudderkastning.

Jeg finder det sympatisk, at du går i marken for Anders som formand for Danmarks Lærerforening. Det gør jeg ikke, trods min ovenfor beskrevne respekt for hans arbejde.

Jeg støtter Anni Herforts genvalg til formand, fordi hun i praksis har vist, at hun søger aftaler, som erkender, at den fagpolitiske virkelighed er primært decentral. Aftaler, der forudsætter, at kompetente kredse gør aftalen færdig i kommunerne, hvor man tilpasser aftalen til skolernes konkrete dagligdag og vilkår. Vilkår, som er vidt forskellige fra kommune til kommune og derfor kræver forskellige lokalaftaler.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

For en sikkerheds skyld kan jeg fortælle dig, at jeg også mener, at centrale aftaler skal understøtte det arbejde, som kredsene udfører.

Lad os få en politisk og ordentlig debat om formandsvalget i stedet for at tage udgangspunkt i, hvad en journalist tager med i en artikel, hvor jeg i øvrigt var korrekt citeret.

Ole Jensen

amtskredsformand i Nordjylland

og hovedstyrelsesmedlem