Voldgift: Frokostpause er lønnet arbejdstid

En voldgiftsret har nu afsagt kendelse i sagen om Danmarks Radio-medarbejdernes frokostpause. Kendelsen betyder, at ingen offentlige arbejdsgivere kan tage frokostpausen fra medarbejderne uden om overenskomstforhandlingerne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det her en meget vigtig og principiel afgørelse, som vil få afsmittende virkning på hele den tendens der er i offentlig forvaltning i disse tider, hvor arbejdsgivere forsøger at forringe de ansattes vilkår og rettigheder", siger advokat i hovedorganisationen FTF, Per Frydenreim Møller til ftf.dk

Han har ført sagen på vegne af de DR-ansatte, der er organiseret i fagforeningen Medieforbundet, der ligesom Lærerforeningen er medlem af FTF.

Frokostpausen er arbejdstid, hvor de ansatte skal have løn, fastslår de tre højesteretsdommere i afgørelsen, og det medfører altså, at offentlige arbejdsgivere ikke kan fjerne den udenom fagforeningerne og de ansatte.

(kl. 14.17: Tidligere stod fejlagtigt i artiklen, at det var Højesteret, der havde afsagt kendelsen, red.)

Læs mere

ftf.dk: Kendelse freder betalt frokostpause ihele den offentlige sektor