Overenskomst
0   30

Voldgift: Frokostpause er lønnet arbejdstid

En voldgiftsret har nu afsagt kendelse i sagen om Danmarks Radio-medarbejdernes frokostpause. Kendelsen betyder, at ingen offentlige arbejdsgivere kan tage frokostpausen fra medarbejderne uden om overenskomstforhandlingerne.

"Det her en meget vigtig og principiel afgørelse, som vil få afsmittende virkning på hele den tendens der er i offentlig forvaltning i disse tider, hvor arbejdsgivere forsøger at forringe de ansattes vilkår og rettigheder", siger advokat i hovedorganisationen FTF, Per Frydenreim Møller til ftf.dk

Han har ført sagen på vegne af de DR-ansatte, der er organiseret i fagforeningen Medieforbundet, der ligesom Lærerforeningen er medlem af FTF.

Artiklen fortsætter under banneret

Frokostpausen er arbejdstid, hvor de ansatte skal have løn, fastslår de tre højesteretsdommere i afgørelsen, og det medfører altså, at offentlige arbejdsgivere ikke kan fjerne den udenom fagforeningerne og de ansatte.

(kl. 14.17: Tidligere stod fejlagtigt i artiklen, at det var Højesteret, der havde afsagt kendelsen, red.)


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ