Gigis nummer om den forstående lærer Gertrud har også en visuel følgesvend. En musikvideo, som kan ses i sin fulde længde nederst på siden.

Lærerhyldest-rap: ”Gertrud var den eneste der forstod”

Gruppen Gigis, der startede som det, de selv kalder ’en udansk animationsserie om Danmark’, er allerede kendte for deres satiriske videoer på Youtube. Nu er de ude med en ny single, der priser den inkluderende folkeskolelærer.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Gertrud var den eneste der forstod. De andre lærere sagde jeg var en rod".

Hermed de første strofer til den nye single, som i dag udgives af gruppen Gigis. Nummeret udkommer med en tilhørende video, der viser, hvordan de forskellige karakterer i gruppen bliver underkendt og sat i bås af de andre skolelærere samt skolens rektor. Kun Gertrud holder fast i potentialet hos de unge drenge.

En Gertrud vejleder frem for at diagnosticere.

"Inspektøren sagde, 'ja du har ADHD'. Men Gertrud sagde 'Nej, han har bare meget energi'".

Gigis fortæller selv om bevæggrunden bag nummeret:

"Vi har alle gået på folkeskoler i socialt belastede kvarterer, hvor ballade fyldte mindst lige så meget som lektier. Vi har selv erfaret, hvordan mange lærere ikke kunne magte deres opgave og kastede rundt med diagnoser, hver gang de mødte en elev, der var udfordret. Men nogle lærere skilte sig ud. Dem som kunne rumme de elever, der havde svært ved at gå i skole".

Inklusion: Det faglige engagement betyder mest for eleverne 

En dedikation til de dedikerede

"Hun sagde,I må ikk´ bli´ kriminel, tro på jeres drømme og tro på jer selv. Heller i skole end at sid´ i en cell".

En af Gigis' nye videoer handler om en vikar, der uden et mindstemål af føling med målgruppen, vandrer ind i 9.x og uden held forsøger at holde sammen på den kaotiske forsamling af unge drenge. Sangen om Gertrud bygger til gengæld på et stærkt fundament af taknemmelighed over for den gruppe af lærere, som lægger sig i selen for at nå de ballademagere, der i mange skolesystemer blot bliver parkeret som "utilpassede unge" for bestandigt.

"Alle har haft en Gertrud - en lærer der gjorde en forskel og var inspirerende, motiveret og dedikeret til sit arbejde, og denne sang er dedikeret til dem".

Powered by Labrador CMS