Debat

Computer savnes

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folkeskoleloven kræver, at lærerne i alle fag integrerer edb i undervisningen. Det er helt i tidens og fremtidens ånd. Ingen vil i dag med god samvittighed kunne gennemføre undervisning uden brug af edb, og skolerne er da også efterhånden dækket rimeligt ind hvad angår maskiner til eleverne. Nogle kommuner har også betalt computere, så lærerne kan forberede sig hjemme med det samme hard- og software, som skolen har; men langt størsteparten af lærerne må stille sig i kø på skolen eller bide i det sure æble og selv betale. Det, synes jeg, er hamrende urimeligt. Jeg brugte selv halvanden måneds løn på en maskine i 1994, og mit forsøg på at trække udgiften fra på selvangivelsen blev opgivet, da udkommet var minimalt.

Nu er min maskine forældet, og min arbejdsplads presser mere og mere på med hensyn til arbejde, der skal laves på en pc'er med Internetadgang. Den lokale kreds har i flere omgange uden held forsøgt at finde løsninger, så lærerne med delvis egenbetaling kunne få en hjemmearbejdsplads.

Jeg møder flere og flere lønmodtagere, der får en maskine af arbejdsgiveren til hjemmebrug. Og det drejer sig også om rengøringsassistenter, kokke og så videre, som ikke direkte benytter edb i deres arbejde. At være misundelig er grimt, men jeg synes, at det er på tide, at vores fagforening går aktivt ind for, at vi lærere får de nødvendige arbejdsredskaber stillet til rådighed. Om vi selv skal bidrage med en del i form af overenskomstmidler, vil jeg gerne acceptere; men at skulle punge ud med mere end en månedsløn plus det løse mindst hvert femte år er ikke rimeligt.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Eva Kielgast

Virum Skole