Blog
0   8

Google Drev som vejledningsværktøj.

Abonner på nyt om It-didaktik - tak! i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Om hvordan it kan understøtte vejledning af de større elever i løbet af projektopgave-ugen.

I den forgangne uge har min 9. klasse haft projektuge, og denne gang har jeg tilrettelagt det lidt anderledes, end jeg har gjort tidligere. Før i tiden har jeg altid forberedt fysiske mapper til de enkelte grupper, hvor jeg har printet mindmaps, skabeloner til arbejdsspørgsmål, oplæg til problemformuleringer og alt hvad projektopgaven ellers indebærer. 

Denne gang havde jeg forberedt en Keynote med alle førnævnte skabeloner, skemaer og retningslinier, som jeg havde lagt i klassens fælles mappe på Google Drev. I samme mappe havde jeg oprettet et dokument til alle elever, som de arbejdede i. Keynoten gennemgik vi sammen, men eleverne kunne sidenhen gå tilbage til den, hvis de havde glemt noget.

 

Evaluering på afstand

Artiklen fortsætter under banneret

Nu er projektopgaven jo ikke som sådan en skriftlig opgave, der skal afleveres, men dokumentet fungerede som en synopsis, som jeg løbende kunne følge med i uanset hvor i landet, eleverne befandt sig. Jeg brugte programmets kommentar-funktion til at vejlede både på problemformuleringen og den retning, eleverne bevægede sig i, og til at bidrage med nyttige links, videoklip, hjemmesider og lignende.

Denne metode hjalp mig til at holde elevernes læring i et flow. De kunne løbende stille mig spørgsmål, og jeg kunne løbende og meget nemt svare på dem. Denne måde at vejlede på kan dog ikke erstatte traditionel vejledning. Til det er metoden for upersonlig efter min mening, hvorfor jeg da også insisterede på at alle elever skulle se og tale med en lærer dagligt. Jeg mener ikke det er et spørgsmål om enten/eller, men om både og.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.047 andre er allerede tilmeldt