Blog
2   25

Innovation og kreativitet i billedkunstfaget

Abonner på nyt om Christoffer Cold-Ravnkilde i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Det undrer mig at der ikke tales mere om disse fagligheder i billedkunstfaget, når kreativ tænkning er en af de vigtigste egenskaber, man skal besidde i morgendagens samfund.

Ja det lyder måske lidt mærkeligt, at det skulle være nødvendigt at tale om det, når vi taler billedkunst. Men det undrer mig, at der ikke tales mere om disse fagligheder i billedkunstfaget.

Kreativ tænkning er en af de vigtigste egenskaber, man skal besidde i morgendagens samfund. Samfundets struktur ændrer sig, og de kommende generationer skal være omstillingsparate, innovative og i stand til at samarbejde på tværs af faglige, social og politiske skel.

Innovation og kreativitet ligger i billedkunstens dna, men bliver sjældent italesat. Det er ikke billedkunst, der er frontløber på nye måder at undervise i kreativitet. De kreative færdigheder bliver nævnt igen og igen, når der tales om fremtidens samfund, og samtidig diskuteres billedkunstfagets berettigelse i skolen. Timetallet bliver skåret, og faget står lidt i sin egen bobbel.

Naturfagene er foran på kreativiteten

Artiklen fortsætter under banneret

Der, hvor man udfordrer begrebet kreativitet, er meget mere hos de naturvidenskabelige fag. Her arbejdes der målrettet med innovation, og der afholdes konkurrencer og laves Labs i ét væk. Lærerne er motiverede, og der samarbejdes med universiteter og institutter.

De kreative fag burde gøre det samme. Jeg har de sidste par år været så privilegeret at komme til at arbejde med nogle af de fremmeste samtidskunstnere, vi har i Danmark. Min oplevelse er, at de gerne vil samarbejde med folkeskolen, hvis det er de rigtige projekter.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.674 andre er allerede tilmeldt