Anmeldelse

Tilbage på skolebænken

Trivial pursuit i skolebogsbind

Det store spørgsmål er, om et spil, der reklamerer med at genskabe tiden i folkeskolen, vil være værd at bruge tid og penge på?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Udsalget af gaver, man ikke fik købt til jul, er i fuld gang, herunder også brætspil. Brætspil, som kan samle familie og venner til lidt kvalitetstid sammen, er for tiden meget populære, og der findes tilmed et hav at vælge imellem. Spillet "Tilbage på skolebænken" lover flashback tilbage til egen tid i skolen med afgangsprøve og hele molevitten. Kan du eksempelvis huske, hvordan du stod foran klassen oppe ved tavlen og svedte tran over et spørgsmål, som du ikke havde hørt? Kan du huske, hvordan klassen snød den dumme vikar, eller hvordan Pythagoras' læresætning lyder?

Fakta:

Titel: Tilbage på skolebænken

Pris: 350

Forlag: Upcoming Minds

Omdrejningspunktet er en række quizspørgsmål, som spillerne skal besvare for at rykke op ad klassetrinnene fra 1.-9. klasse og ende til en afgangsprøve. Den, som først kommer til 9. klasse og svarer på flest spørgsmål, er vinder. Selve quizzen foregår ved, at et spørgsmål, som passer til spillerens klassetrin, bliver stillet, hvorefter alle på klassetrinnet efterfølgende skriver svaret ned på medfølgende blokke, og svaret så gives.

Vejen er dog ikke uden udfordringer. Blandt andet kan medspillerne satse på ens evner for at svare rigtigt eller forkert og få fordele ud af dette ved at vinde bonuskort, som kan give yderligere fordele.

Spillet er ret hurtigt at sætte sig ind i, der er plads til fire spillere eller fire hold, og det er hurtigt at få spillet igennem. Desværre holder selve præmissen for spillet ikke helt. Vi sad nogle stykker og følte efter et par spil absolut ikke særlig stor tilknytning til fordums skoletid eller til nogen anden skoleånd, da det ikke lykkes for spilmekanikken at løfte stemningen og følelsen. Man køber som spiller ganske enkelt ikke skoletematikken. Så alt i alt er vurderingen, at spillet herfra får to leverpostejmadder. En for at være et udmærket quizspil og en for at forsøge sig med en ret sjælden spiltematik i verdenen af brætspil.

Som et lille kuriosum kan man finde et par korte amatørreklamevideoer til spillet på YouTube. Disse spiller på en række fordomme om skolen og kunne med stor fordel finpudses og stjæle ideer fra Gotha Andersens geniale "Flid, fedt og snyd".