Blog
0   9

At blive eller at gå?

Abonner på nyt om Tænketanken Sophia i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

På Sophia-konferencen om dannelse efter gymnasiereformen fik vi indlæg af to gymnasielærere, en der havde sagt sit job op, og en der havde valgt at blive.

Anne Aagaard har valgt at sige sit job som gymnasielærer op som en følge af det, man kunne kalde afdemokratiseringen af den offentlige sektor. Hendes begrundelser kunne læses i en debatartikel i Politiken, gengivet i Sophias blog:

www.folkeskolen.dk/602077/topstyring-oedelaegger-gymnasieskolen

Artiklen fortsætter under banneret

Tony Andersen har valgt at fortsætte sit arbejde som gymnasielærer - og set fra hans position er der stadig en mulig plads til at udføre et arbejde, der også har et dannende perspektiv.

Når man har hørt de to indlæg, kan man gøre sig sine tanker. Hvorfor reagerer to dedikerede undervisere så forskelligt? Skyldes det deres forskellige personligheder? Så er det på sin vis ufarligt. Skyldes det de forskellige vilkår, som deres ledelser stiller op? Så bliver det mere end interessant! Eller skyldes det afdemokratiseringen af organisationen og nedtoningen af faglighed? Så bliver det for alvor farligt!! Men skyldes det en kombination af disse omstændigheder, så kalder det på faglig og politisk handling.

Bedøm selv ud fra de to oplæg, som blev filmet af Poul Grønkjær & assistenter fra Aalborg Universitet:


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ