Debat

Ulogisk at melde sig ud

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skal man altid smække hælene sammen og følge flertallets beslutninger? Må man ikke holde sine holdninger i hævd? Skal man ikke reagere, argumentere og forsøge at ændre på de tilstande, som er imod ens egne holdninger?

Spørgsmålene kræver ingen facitliste.

Har man ikke lov til at meldesig ud af en forening, hvis beslutninger og personvalg går imod de holdninger og ønsker, man har? Jo, naturligvis. Men hvis man gør det, kommer det unægtelig til at knibe med at deltage i en fælles debat og gennem valg og afstemninger ændre på de tilstande og påvirke de beslutninger, som foreningsflertallet hidtil er gået ind for. Det ved alle - også de syv lærere fra Haderslev, somi Folkeskolen nummer 27/28 skrev, at de ville melde sig ud af DLF, såfremt der ikke blev valgt en ny formand og blev skiftet kraftigt ud i hovedstyrelsen ved det kommende valg. Da de samme syv lærere jo netop er engagerede i at argumentere og ændre på tilstandene, vil det være ulogisk at melde sig ud af den forening, som er grundlaget for fælles debat, holdninger og beslutninger. Dermed kommer truslen om udmeldelse til at virke utroværdig, og derfor er den et dårligt argument.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Kjeld Glückstadt

Gladsaxe