Uskolet

Mange lærere i tvivl: Holder muslimer også vinterferie?

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Omkring ferie- og højtider er der ofte lærere, der kommer i tvivl om, hvordan det egentlig forholder sig med vaner og traditioner for de elever, der har en anden etnisk baggrund end dansk. »Hvordan er det nu, I gør det hjemme hos dig, Bilal?« spurgte en lærer således i den forgangne uge en af sine elever i 6.c. »Ja, for I holder jo nok ikke vinterferie, på samme måde som vi gør det, vel? Det er jo en meget dansk ting, sådan som vi gør det - med hygge og sådan, tænker jeg«.

Læreren, som ifølge en rundspørge deler sin usikkerhed vedrørende tosprogedes ferietraditioner med andre fagkolleger, fortsatte: »I gør jo tit tingene meget anderledes, ikke? Altså ikke fordi … jeg mener, det ville jeg have fuldkommen respekt for, men - ja, nu kommer jeg da helt i tvivl: Må I overhovedet holde vinterferie, eller hvordan er det nu?«

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.