Blog
5   14

Ægte fakta og reel oplysning

Abonner på nyt om Biologi i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

De seneste år har debatten om vaccine eller ej raset i medierne.

Meget af debatten foregår på de sociale medier, og er ofte præget af uvidenhed, frygt og hvad ”folk ligesom synes ”.

Al ære og respekt for, at forældre er bekymrede for deres børns ve og vel. Men jeg bliver simpelthen bare nogle gange så træt, når den ene undersøgelse efter den anden viser, at vaccine redder liv og at evt. bivirkninger så rigeligt opvejes af de mange børn, vaccinerne redder. Og man så alligevel ikke vil lytte til dem, der virkelig ved hvad de snakker om, men stadigvæk ”synes” at det ”føles” bedst at droppe vaccinationen. Derfor har f.eks. kun hver fjerde 12-årige pige fået første del af HPV-vaccinen.

Vi skal som biologilærere være med til at oplyse eleverne om de naturfaglige fakta, så de bliver bedre rustet til at træffe deres valg. Vi skal ikke træffe valget for eleverne, men vi skal tage debatten med dem og være medvirkende til, at de får mulighed for at træffe et valg på et oplyst grundlag. Og det er ikke kun hvad angår vacciner. Det er også i forhold til debatter om f.eks. miljø, landbrug og naturbeskyttelse, at vi skal være med til at give vores elever de nødvendige fakta, så de kan deltage i debatterne med en god faglig ballast og stille spørgsmål ved det, de hører. Det er der mere brug for end nogensinde i disse ”alternative fakta” tider.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.467 andre er allerede tilmeldt