Blog
0   43

Førerbunkeren

Abonner på nyt om Hans Eriks historier i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hverdagen opfattes forskelligt, alt efter hvem man er og hvor man er.

Julie havde det strålende i sit job. Hun havde næsten hver dag følelsen af et slå til, at lykkes. Mange børn gav udtryk for at de kunne lide hende, og for en ung kvinde som hende betød den slags meget. Hun havde dog heller ikke synderligt besvær med at skabe ro i timerne. Hun havde det sjovt og godt med kollegerne, især Gorm, Karla, Diana. Nå, ja, og så selvfølgelig Johannes. Julie havde fortalt Gorm at hun spillede lidt på guitar.

"Som sendt fra himlen!" udbrød han. "Vi er nogle stykker som er ved at starte et skoleband. Vi mangler lige en dulle som dig."

"Jeg spiller altså ikke særlig godt", sagde Julie.

"Nej, men det er lige meget. Vi har brug for en med dit udseende", sagde Gorm frækt.

Artiklen fortsætter under banneret

Det var den type humor, som kunne være imellem dem. Enten syntes man den var forfærdelig, eller også fik den en til at slappe af. Julie elskede den bramfrie omgangstone og forstod at give igen.

"Er de andre i bandet lige så gamle som dig, for så får vi da et problem med vores image?", sagde hun og strøg forbi Gorm på vej til time.

Julie var naturligvis træt, når hun hen på eftermiddagen kom hjem, men hun skulle ikke tænke meget på næste dag, før der før der kom nogle gode ideer. Hun følte sig i stigende grad modig og kunne mærke at hendes selvtillid dag for dag blev stærkere. Julie havde tidligere i andre sammenænge været bekymret og fuld af tvivl, så hun nød de nye følelser. Når hun lagde sig til at sove, glædede hun sig nærmest til næste arbejdsdag.

--

I førerbunkeren var stemningen lidt anderledes. Ib og Claus, inspektør og pædagogisk leder, ledelsesteamet, holdt møde.

"Hvordan går det?" spurgte Ib. Han havde været til mange møder i Skoleafdelingen.

"Udmærket", svarede Claus hvis sprog altid var funderet i positive vendinger. "Lidt flere syge end normalt, men vi går heldigvis imod lysere tider. Hende den nye undervisningsminister tegner da godt."

"Ja, ja, det er sikkert fint nok", svarede Ib. "Hvis bare hun kunne skrotte noget af alt det som binder os. Jeg er nærmest en administrator, ikke en inspektør med råderum."

"Vi bestemmer da selv hvor vi skal spare", mente Claus.

"Tænk hvis lærerne igen kunne inspirere hinanden pædagogisk, uden at skulle være bundet op på alle de mål. Claus, jeg tror at jeg er ved at miste troen lidt på reformen. Der er det med læringsmål og den anstrengte bevægelse som skal bløde op på en skoledag der bare er for lang."

"Det kan jo ikke nytte noget", sagde Claus. "Så længe skoleafdelingen kræver det, er vi nødt til at være positive. Mange af lærerne er allerede godt inde i Meebook."

"Men er det blodfattigt for en lærer at skulle bruge så mange timer foran en skærm? Jeg mener, jeg siger til min søn at han ikke skal spille så meget.Hvis den almindelige lærer skal til at generere tonsvis af data for at kunne lave en elevplan, så kommer han til at sidde foran skærmen efter at sønnen er gået i seng." 

"Vi er begge nye, Ib. Lad os nu give det en chance. Fornuften sejrer altid til sidst. Der sker rigtig gode ting her. Julie, hun stråler som en sol. I går ringede en forælder og sgde at Julie er en gevinst for skolen. Hende har vi to ansat."

"Yeah", sukkede Ib


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
294 andre er allerede tilmeldt