”Hvordan vil ministeren sikre sig, at pengene rent faktisk går til de skoler med det største behov og de største udfordringer i forhold til at løfte eleverne fagligt”? - lyder Anette Linds spørgsmål til Merete Riisager, der skal i samråd i dag.

Riisager i samråd i dag om belønningspulje

Eleverne skal blive bedre, mener regeringen. Derfor skal de 100 skoler, som er bedst til at løfte eleverne fagligt, belønnes med penge. Det kalder Annette Lind (S) undervisningsministeren i samråd om i dag.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det skal kunne betale sig at have særlige indsatser for at hæve elevernes faglige niveau. Det mener regeringen, der i sit regeringsgrundlag fremlagde idéen om at belønne 100 'lavt præsterende' skoler med penge, hvis de altså kan dokumentere at have gjort en særlig indsats for at hæve elevernes niveau. Pengene kommer fra en statspulje på 500 millioner, der skal uddeles over tre år.

Regeringsgrundlag: 500 millioner til skoler 

Socialdemokraternes uddannelsesordfører Annette Lind vil nu have undervisningsminister Merete Riisager til at svare på en kritik af forslaget, som blandt andet Danmarks Lærerforenings formand Anders Bondo Christensen og Skolelederforeningens formand Claus Hjortdal, har stået for. På baggrund af Anette Linds spørgsmål til ministeren har Folketingets uddannelsesudvalg kaldt ministeren i samråd senere i dag. Annette Lind spørger blandt andet, hvordan ministeren forholder sig til den bekymring, der bl.a. er rejses af Skolelederforeningen i forhold til den model regeringen påtænker at tildele pengene på baggrund af.

Claus Hjortdal sagde i november til folkeskolen.dk: "Vi er bange for, at pengene aldrig vil komme til de mest udsatte børn på de udsatte skoler. For de findes ofte i kommuner, som ikke har råd til at investere bare en lille smule for at skabe bedre resultater, og hvis de gør, er det ikke altid, man kan bevise, at det har virket".

Annette Lind spørger også:

"Hvordan vil ministeren sikre sig, at pengene rent faktisk går til de skoler med det største behov og de største udfordringer i forhold til at løfte eleverne fagligt"?

Skolelederne: Riisager er et kontroversielt valg 

Samrådet foregår på Christiansborg i dag klokken 15.15, og folkeskolen.dk vil selvfølgelig skrive fra samrådet. 

Powered by Labrador CMS