Blog
0   13

Topstyring ødelægger (gymnasie)skolen

Abonner på nyt om Tænketanken Sophia i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

På Sophias konference om dannelsen efter gymnasiereformen bidrog tidligere gymnasielærer Anne Aagaard med et indlæg om topstyringens ødelæggende konsekvenser for det pædagogiske arbejde.

Anne Aagaards indlæg blev bragt som debatindlæg i Politiken op til konferencen om dannelsen efter gymnasiereformen. Det kan læses her:

politiken.dk/debat/debatindlaeg/art5800865/Gymnasiet-%C3%B8del%C3%A6gges-af-topstyring

Artiklen fortsætter under banneret

Indlægget kan bringe tanker hen på de ord, som den pædagogiske tænker Holger Henriksen skriver i den lille pamflet, som er udkommet på Sønderjysk Skolemuseum, Om demokrati i skolen:

"Værst er det, når skolepolitikken reducerer lærerne til funktionærer i systemet:  -skoleinspektøren sende på lederkursus, lærerrådet afskaffes, skolen skal tjene konkurrencen i den globale, frie markedsøkonomi, undervisningen styres og kontrolleres i en såkaldt evidensbaseret evalueringskultur." 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ