Debat
0   3

Bliver jeg nogensinde perfekt?

De sociale medier spiller en afgørende rolle i udviklingen af de unges identitet. Er det rimeligt?

En undersøgelse fra Børnerådet viser, at kun 3 procent af 13-årige slet ikke anvender sociale medier. Dette bekræfter tydeligt, at de sociale medier er en integreret del af de unges sociale liv, både i fritiden men også i klasselokalet. I dag handler det hele om at være en del af fællesskabet, men eksisterer man overhovedet hvis man ikke findes på de sociale medier?

Jeg er 16 år, og er en del af den ungdomskultur, som i værste fald er overfladisk. Alle, jeg kender, er online og er en del af generation ”zapperhjerner”. Og jeg er selv den største synder. Gennem Facebook bliver jeg skabt som den barbiedukke jeg engang legede med. Jeg vil være idyllen og det vil hele min omgangskreds også. Hver gang jeg smider et nyt profilbillede op på facebook, som mange andre af mine ”venner”, bliver jeg smidt for løverne. I dette samfund, er det eneste, jeg søger, mere end 100 likes og en anerkendelse, som kan lappe det sår, som bliver ved med at blomstre. Jeg er en del af denne generations forsøg på et socialt fællesskab. Vi er hinandens spejle og anmeldere, og de sociale medier er den nye slange i paradis, som vi ikke kan sige nej til.

Kravet om at være perfekt gennemsyrer min hverdag alle de steder, jeg socialiserer mig. Det private er ikke længere privat, og det offentlige er det private. Men privatlivet er det, der giver os mulighed for at bestemme, hvem vi er, og hvem vi vil være. I dag er det Facebook og Instagram, som former den vi er. Vi er prinsessen, og Instagram er prinsen. Vi er Facebooks slaver og Twitters nye bedste veninde. Vi er ikke længere private mennesker, men snarere marionetdukker, som danser rundt i vores egen forestilling om det perfekte. For vi har alle en længsel efter et glansbillede af paradis. Så, hvem kan ikke lade sig friste af det lille ”ping”, som skaber vibrationer i hele kroppen og dufter sødt af besættelse?

Jeg skammer mig over ikke at være ærlig over for mig selv. Jeg er træt af det nyeste filter og det falske univers, som er blevet skabt i mellem os. Vi er alle bange for at stå alene i kulden, bange for at slette vores profil. Den profil som er blevet til vores egen selvpromoveringsplatform. Vi vil så gerne følge med i, hvad vores klassekammerater går og laver. I dette samfund handler det kun om, hvem der kan råbe højst. Vi vil gerne blive bemærket af klassekammeraterne, for der er jo ingen som vil være alene.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi er alle tilfredse med den forandring teknologien har gjort. Eller er vi? Forandringen har ikke gjort nogen fremskridt i de unges verden. Den har ikke gjort nogen fremskridt i min verden. Jeg har aldrig været mere besat af anerkendelse, aldrig været mere usikker på min identitet, som jeg er nu. Facebook har vokset sig stor på min usikkerhed og den virtuelle verden er ved at tage magten over den virkelige. Vi lever i et samfund, hvor vi bliver opslugt af de sociale mediers sorte hul.

Læs mere om "at være sig selv" på sociale medier her: jejesocialemedier2.webnode.dk/


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.831 andre er allerede tilmeldt
Få meget mere om it

VIDSTE DU, at du lige nu er på Folkeskolens netværk om it i undervisningen??

Tilmeld dig og få en mail hver anden uge med det nyeste fra netværket.

Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.