Blog
0   6

Tinstøbning 2 - selve støbningen

Abonner på nyt om H&D-blokken i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hvordan selve støbeprocessen foregår...fra design og papir til smykke.

(Nye læsere kan starte med del 1 om tinstøbning - klik her)

Selve støbningen:

Jeg laver en prøve støbning så de kan se hvad man kan - herunder sikkerheds regler – man løber ikke rundt med en varm tinske osv.

Eleverne skal nu selv designe et smykke til sig selv – deres mor eller lign. Jeg udleverer ternet papir til optegning. Mange vil gerne lave et bogstav. 5 mm ternet papir kopieres lidt op, så de kan tegne på tern der er ca. 7-8 mm – det fungerer bedst.

Artiklen fortsætter under banneret

Når tegningen er godkendt af mig – der skal sikker nogle stykker til – så tegnes det over på 4 mm krydsfinér – og der laves et indløb på stykket. Det hele saves bedst ud på elektrisk dekupørsav. På hver side af det udsavede stykke spændes et stykke krydsfinér fast med en gammel skuetvinge. Så er vi klar til støbning.

Jeg har bare en gammel kogeplade, men gas eller et bål udenfor er helt perfekt.

Det er fantastisk at se eleverne, når de åbner deres form og ser resultatet. Det er næsten altid gået godt – og ellers er det hurtigt at lave en ny støbning. Alt det der spildes kan jo bruges igen, så det behøver ikke være kostbart.

(fortsættes snart med efterbehandlingen)

Opdateret: Læs del 3 om efterbehandlingen - klik her


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.148 andre er allerede tilmeldt