Uskolet

Ungdomsserien »Skam« hjælper lærer til at springe ud som homofob

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den norske ungdomsserie »Skam« har hjulpet en 29-årig geografi- og matematiklærer til at springe ud som homofob. Ikke mindst seriens sæson tre, der skildrer kærlighedshistorien mellem de to unge fyre Isak og Even, gav læreren det afgørende skub efter ellers at have fornægtet disse tilbøjeligheder i årevis.

»Jeg har bare gået alene med de her ting i så mange år«, forklarede læreren tirsdag i spisefrikvarteret. »Et eller andet sted har jeg hele tiden vidst det, men jeg har jo ikke haft nogen at snakke om det med, vel?« Læreren, der er vokset op dels hos sin mor Suzett og hendes kæreste Britt, dels hos sin far Frank, der er stylist og showdanser, mener selv, at det har hæmmet hans udfoldelsesmuligheder at komme fra et miljø, hvor homofobi har været fuldkommen tabuiseret. »Jeg har forsøgt at benægte det, skubbe det væk, glemme det. Men nu - endelig kan jeg bare sige det, som det er. Det er jo helt naturligt at have disse følelser!« Det var mødet med andre homofober i kommentarsporet til en anmeldelse af den populære NRK-serie, der gav læreren det endelige mod til at springe ud af skabet.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.

Powered by Labrador CMS