Kaj Børge Kehlet Nørskov

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Roskilde Kommunes forhenværende skole­direktør Kaj Børge Kehlet Nørskov, født 10. august 1921, afgik ved døden 30. december 2016.

1. januar 1970 tiltrådte Kaj Børge Kehlet Nørskov stillingen som skoledirektør ved Roskilde Kommunes Skolevæsen. Han kombinerede imponerende viden med empati. Nørskov var i helt utrolig grad hjemme i skolelovgivning, hvilket hans medarbejdere nød godt af. Havde man problemer, var han straks parat med gode råd og på en yderst behagelig måde. For skolevæsenets blomstring til glæde for såvel elever som forældrekreds og skolernes personale lå ham altid på sinde.

Det var virkelig gode år for skolevæsenet, mens Nørskov var skoledirektør. Han var den perfekte embedsmand; en glimrende rådgiver for byrådets politikere, hvilket indebar seriøse beslutninger og disses iværksættelse på yderst tilfredsstillende vis. Udtrykt i korthed: Nørskov var en embedsmand af de sjældne, og hans indsats for Roskilde Kommunes Skolevæsen var i særklasse.

Nørskov var et helt igennem reelt menneske, og det var forbløffende, hvor beskeden han også var.

Æret være Kaj Børge Kehlet Nørskovs minde.