Debat

Når ordførere fra V og S skaber forvirring med ny taktik

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skolen, elever og lærere er blevet kørt over af et reformeksprestog de senere år, hvor Venstre og Socialdemokratiet stædigt fastholder alle reformelementer - også selv om der til dato hverken er rapporter eller forskning, der viser, at reformen virker.

I artiklen »Minister skaber forvirring« den 3. januar løber Politiken ærinde for ordførerne fra Venstre og Socialdemokratiet, hvor Anni Matthiesen og Annette Lind som et par defensive forsvarsspillere forsøger at forhindre, at undervisningsminister Riisager slår bolden dybt ind og dermed skaber chance for at ændre folkeskolereformen til det bedre. Frygten for, at Riisager skaber en ny målchance, er så tydelig, at de taber bolden helt af syne og går efter kvinden. Efter i flere år at have beordret fuld fart fremad med reformen råber Anni Matthiesen »Ro på« og Annette Lind »Vi kan se, at det går fremad« til Riisager. Det er noget af et pludseligt taktikskifte i forhold til deres tidligere udmelding om at holde et hæsblæsende reformtempo, hvor både elever, lærere og forældre står af i farten.

I alle deres desperate vildskud kommer de til at åbne flanken: »Derfor skal vi holde fast i stedet for at tvivle på, om det, vi grundlæggende har gjort, er rigtigt«. Det er lige til et straffespark!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Deres frygt for Riisagers offensiv er begrundet, da hun ved at henvende sig direkte til lærerne på kort tid har konstateret, at lærere for tiden er for detailstyrede og mangler indflydelse på eget arbejde. Fleksibilitet og autonomi i hverdagen vil give bedre resultater og større arbejdsglæde. Hun er klar over, at det, der foregår i klasseværelserne, er afgørende for elevernes læring, dannelse, livskvalitet og videre udvikling. Hun har nemlig gjort sig den umage at spørge og ser behov for forandring!

Powered by Labrador CMS