Blog
1   13

Digitale kompetencer; er det også noget med mennesker?

Abonner på nyt om It-didaktik - tak! i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Om uforudsete hændelser i iPad-land.

Jeg læser it-didaktisk design på AU, så jeg skulle jo nok mene at jeg er opmærksom på it i min undervisning. Alligevel mødte jeg for nyligt nogle uforudsete udfordringer, da jeg forsøgte at banke et digitalt praksisfællesskab op mellem min egen 9. klasse og en 9. klasse i Fredericia.

 

Planen var simpel: Lav grupper med medlemmer fra både Karlslunde og Fredericia, giv dem nogle rammeopgaver der forholder sig til det fagfaglige indhold, og lad dem løse dem i fællesskab online. 

 

Artiklen fortsætter under banneret

Opgaverne og grupperne var sådan set også nemme nok at lave og distribuere, men vi ramte mildest talt en mur, da det kom til at oprette den digitale kontakt gruppemedlemmerne imellem. Udfordringen i at skabe digital kontakt mellem lærende består tilsyneladende ikke kun i at have færdigheder, der knytter sig til programmer som Skype, men også i at aktivere menneskelige relationskompetencer. Med andre ord; de da først fik ringet op havde de faktisk også svært ved at starte en samtale. 

 

Jeg troede fejlagtigt at de mestrede de tekniske færdigheder. Det gjorde de ikke, og dét burde jeg måske have forudset. Men at de var så udfordrede på kommunikative færdigheder, kom bag på mig. Det er en ny vinkel på digitale kompetencer, som jeg fremover vil være mere opmærksom på også at styrke gennem it.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.047 andre er allerede tilmeldt