Debat

Hvem kæmper Bondo og DLF for?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 23 satte jeg spørgsmålstegn ved, hvem Anders Bondo Christensen virkelig er, idet han optræder påasyls hjemmeside/link som kendt støtte til asylansøgerne i Brorsons Kirke.På trods af hovedstyrelsens beslutning om ikke at understøtte denne forening. Anders Bondo påberåber sig i denne forbindelse sin grundlovssikrede ret til ytringsfrihed. Den vil jeg selvfølgelig ikke stille spørgsmål ved. Anders Bondo tilsidesætter bare ved den lejlighed det faktum, at man frivilligt deponerer noget af sin ytringsfrihed, når man skal repræsentere ikke bare en hovedstyrelses demokratiske beslutninger, men også 70.000 medlemmer, der ikkenødvendigvis deler hans holdning. Hvad nu hvis Anders Bondo var gået ud i offentligheden og havdestøttet det synspunkt,at folkeskolelærerne har for meget forberedelsestid, under påberåbelse af sin ytringsfrihed? Kunne man så adskille formandens personfra de medlemmer, han repræsenterer?

Jeg stiller også spørgsmål ved, hvem DLF repræsenterer. Da jeg i sin tid blev ansat på 10'eren i Næstved, blev jeg ved ansættelsessamtalen lovet, at jeg, efter 25 år som lærer i folkeskolen, ville få den samme løn, som jeg havde oppebåret i mine tidligere stillinger, og som langt hovedparten af lærerne på min nye arbejdsplads fik. Den har de i øvrigtvel fortjent med deres store indsats og engagement! Den er mildest talt ikke prangende. Alligevel gik der trekvart år, før min løn faldt på plads. Jeg har senere fundet ud af, at det skyldtes, at DLF kæmpede imod, at jeg skulle på løntrin 40. De ville have, at jeg skulle på trin 35. Det opfatter jeg ikke, som at min fagforening kæmper min sag.

Hvem er Anders Bondo og DLF? Og hvis sag kæmper de?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Svar

Jeg synes, at du skal genlæse mit svar til dig i nummer 23. Her giver jeg helt klart udtryk for, at jeg selvfølgelig har et særligt hensyn at tage i min politiske ageren. Men når du sammenligner de begrænsninger, som jeg er underlagt, med de begrænsninger, som statsministeren er underlagt, så synes jeg ærligt talt, at kæden hopper af. Vedrørende Kirkeasyl vil jeg henvise til mit svar i nummer 23.

Jeg har naturligvis ikke mulighed for at kommentere den konkrete sag, du omtaler, men hvis du mener, at du har været udsat for en forkert sagsbehandling, vil jeg bede dig henvende dig til enten kredsen eller sekretariatet. Afklarer det ikke problemet, er der mulighed for at bruge den neutrale opmand, der vurderer foreningens sagsbehandling.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF