Debat

Hvad vil Skole og Samfund?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skole og Samfund vil det så godt, og formanden giver på Bagsmækken i Folkeskolen nummer 25 en rigtig god introduktion til samarbejdet i hendes stadig ret nye formandsperiode. Jeg aner nogle takter, som måske er oplæg til en større grad af demokratisering af skolens liv med inddragelse af forældrene og penge til bedre indeklima og renovering.

Jeg kunne dog tænke mig nogle præciseringer af, at Skole og Samfund også ønsker (større) inddragelse af lærerne(!) og eleverne(!) I henseende til de nævnte punkter, indeklima og renoveringer, kunne det betyde, at eleverne får ret til at vælge »sikkerhedsrepræsentanter« på linje med ansatte i erhvervslivet. En vægtning af lærernes indflydelse frem for øget lederstyring kunne også på dette felt betyde større kompetencer til Pædagogisk Råd og sikkerhedsrepræsentanter.

Hvorledes stiller Skole og Samfund sig til disse spørgsmål?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler