Blog
0   0

Sophia-konference om gymnasiereformen og dannelsen

Abonner på nyt om Tænketanken Sophia i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Det er måske lykkedes at bevare dannelsestanken i gymnasiereformen, og det må kunne inspirere eftersynet af folkeskolereformen. Sophia-konferencen om temaet, hvor vi nu også ser på bæredygtig dannelse.

Om en god uges tid afholder Sophia konference om gymnasiereformen og dannelsesaspektet. 

Vi er blevet kritiseret for at overse behovet for at de store problemer i verden, især klimaforandringerne, bør være en del af dannelsesbegrebet.

Artiklen fortsætter under banneret

Det har vi taget konsekvensen af og inviteret Mads Strarup fra Københavns åbne Gymnasium med som oplægsholder. Her er hans manchet til oplægget:

Et skridt ind i fremtiden – bæredygtig dannelse Hvordan ruster vi bedst fremtidens (verdens)borgere at træffe bæredygtige beslutninger på egne og andre vegne? Svaret er ligeså simpelt som det er svært i praksis: Ved at uddanne dem til det!

Og han udddyber det med følgende overvejelser:

Vi er den første generation, der mærker konsekvenserne af klimaforandringer – og den sidste som kan gøre noget ved dem. Derfor bør vi stille os selv det simple med alligevel tyngende spørgsmål: Hvad nu? Skal vi fortsætte udad samme klimadestruerende kurs, eller skal vi prøve noget helt andet? Et bud på svaret kunne være at radikalt gentænke måde hvorpå vi anskuer dannelse af vores (verdens)samfunds børn og unge – måske skal vi i langt højere grad indrette vores samfunds dannende institutioner i overensstemmelse med et bæredygtigt dannelsesideal. Et dannelsesideal som anerkender at uddannelsessektoren (herunder naturligvis gymnasieskolen) ikke er en ø, og vi som lærere og ledere derfor må gøre alt hvad vi kan får at trække klimaudfordringer ind bag tykke mure og helt-helt tæt på eleverne. Det er disse elever som om få år er både borgere og beslutningstagere i det verdenssamfund, hvis nuværende indbyggere der har ignoreret deres ansvar og kylet ’aben’ videre til sine børn og børnebørn.

Dette ekstra indlæg på konferencen gør den måske endnu mere interesant - også set fra et folkeskolesynspunkt.

Man kan nå at tilmelde sig, hvis man er hurtig : www.sophia-tt.org/da/TilmeldingGymnasieKonference

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ