Debat
0   9

Politikerne danner selv den elite, som de ikke vil have

Kommunerne vil nu sprogteste børnehavebørn, og det er endnu et skridt mod en målstyret barndom - og er karakterkravene bare en markedsføring, der sørger for at vi får flere faglærte i Danmark? Her er elevernes svar!

Det hele starter tilbage i folkeskolen. Den folkeskole som engang var stedet, hvor indlæring kom naturligt og hvor det sociale fællesskab i klassen spillede som det skulle. Den folkeskole som i 2014 fik en ny reform, som skulle sikre at unge fik højere karakterer, og som i dag har udviklet sig til at være målstyret. Målstyret på den måde, at alle tests skal sættes op mod andre landes gennemsnit. Den folkeskole hvor ens intelligens bliver vurderet ud fra faglige kompetencer og ikke personlig adfærd.

Diverse ligegyldige tests og prøver burde afskaffes – de er med til at sætte store krav og forventninger til de unge, og medvirker bl.a. til at danne eliten. Politikerne kører et kapløb i faglighed mod andre lande, og det bliver ved med at undre politikerne at de danske folkeskoleelevers gennemsnit i dag ligger på det samme som det gjorde før.

Artiklen fortsætter under banneret

PISA-testen som skoleeleverne tog i 2015 viser, at de danske skoleelever har en stigning i gennemsnit i dansk og matematik – og der ved jeg ærligt talt ikke om jeg skal være stolt på os elevers vegne, for der er jo nok en grund til at vi er steget i PISA-testen – nemlig fordi at politikerne har fritidsberøvet os unge!

Den nye gymnasiereform skal ’hjælpe’ de unge, som ikke får gode karakterer til at vælge en erhvervsuddannelse frem for en gymnasiel uddannelse – men hvorfor forhindrer unge i at komme på deres drømmestudie fordi at vi mangler flere faglærte i Danmark?

Er dét ikke at danne en elite, det at sende 12-talselever videre på en gymnasiel uddannelse, og sende de fagligt udfordrede på en erhvervsuddannelse?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ