Anmeldelse

Sjovt at stave

"Stavespil" er skruet sådan sammen, at det ikke nødvendigvis er de gode stavere, som løber med sejren. Det er godt tænkt.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Man bliver aldrig for gammel til at spille – og "Stavespil" er velegnet til alle elever i folkeskolen, både elever med og elever uden læsevanskeligheder. Materialet er udviklet og tænkt på en måde, så det ikke nødvendigvis er de dygtigste elever, der vinder, hvilket må vurderes som enestående i en pædagogisk praksis, hvor der i sagens natur ofte falder mest anerkendelse af til elever med gode faglige kompetencer, herunder i særdeleshed stave- og læsefærdigheder.

Fakta:

Titel: Stavespil

Forlag: Forlaget Læs

Spillet kan anvendes som supplerende materiale og som genstand for selve undervisningen. Dog er man nødt til at købe flere spil, hvis man forestiller sig, at en klasse skal arbejde med det.

Spillet tager udgangspunkt i elevernes aktuelle staveniveau og udfordrer dem, alt afhængigt af hvilket kort der trækkes. Der er opgaver i seks kategorier på tre niveauer efter principperne om trinvis staveudvikling – et eksempel på dette er rim – byt om på forlyden i to orddele – antal stavelser – fonologisk addition og subtraktion – hvor mange lyde er der i ordet – lydrette ord.

Spillet bygger på forskellige andre udgivelser, blandt andet ”Hvordan lærer mine elever at stave?”, som har sit teoretiske udgangspunkt i forskning om stavning.

"Stavespil" er udgivet af Forlaget Læs, og det skal varmt anbefales til både store og små samt gode og knap så gode stavere. Jeg har ”overfaldet” alle, jeg kender, med et kort eller to fra spillet, og det har vakt stor begejstring, så mon ikke den glæde kan generaliseres? God fornøjelse med spillet.

Powered by Labrador CMS