Blog
2   4

Hør Steen Nepper larsen på www.den2radio.dk

Abonner på nyt om Tænketanken Sophia i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

På netradioen www.den2radio.dk har Egon Clausen produceret en serie udsendelser med titlen Gamle Pædagoger. Nu er turen kommet til Steen Nepper Larsen, som taler med Egon Clausen om dannelse.

Her følger den programtekst, som introducerer udsendelsen på den2radios hjemmeside:

Dannelsesprocesser genfortryller verden. De åbner døre og giver styrke. Dannelse har i mange år været betydningsfulde elementer under opdragelsen i skole og hjem, men i dag er det andre processer, der står i centrum. I dag gælder det om at klare sig i den globale konkurrence, og skolens opgave er derfor blevet en del af arbejdsmarkeds- og socialpolitikken. Ord som kompetencer, kreativitet, innovation, empowerment, evidens og oplevelsesøkonomi er begreber der styrer meget af det, der foregår i vore skoler i dag, og det er ikke godt. Det fører til "en indskrænket kulturel båndbredde og en trist, udvejsløs og fantasifortabende historieløshed." Det  siger lektor Steen Nepper Larsen i en samtale med Egon Clausen. Udgangspunktet er Steen Nepper Larsens seneste bog: "At ville noget med nogen - filosofiske og samtidskritiske fragmenter om dannelse og pædagogik" der er udgivet på Turbineforlaget.

Artiklen fortsætter under banneret

Udsendelsen kan høres fra d. 14. - 20. januar. 2017 - og derefter kan den hentes i netradioens arkiv.

den2radio.dk/udsendelser/gamle-paedagoger-steen-nepper-larsen/

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ