Anmeldelse Fysik/kemi
0   397

Underholdning eller undervisning?

Underholdning eller undervisning?

Fakta


Titel
Underholdning eller undervisning?

Forfatter
Trine Hyllested

Pris
228 kroner

Sider
128 sider

Type
Bog

Forlag
Dafolo

Svaret på titlens spørgsmål burde være givet på forhånd. Der er dog meget at hente ved at gå i dybden med bogens indhold. Læseren er nemlig i hænderne på en formidler, der både mestrer det teoretiske og har den fornødne praktiske baggrund.

Artiklen fortsætter under banneret

Indledningsvis behandles formålets hvad og hvorfor i forbindelse med en tur "ud af huset". I et "case-study" om skovturen med 1.a slås det herefter fast, at læreren - endnu og heldigvis - har en central rolle i organiseringen af elevernes læreprocesser.

Dernæst uddybes det synspunkt, at "læring" rummer både et erkendelsesmæssigt, et følelsesmæssigt, et praktisk orienteret og et socialt aspekt. Der gøres overvejelser om "viden", hvor det i konteksten er en pointe, at de konkrete erfaringer i sig selv er utilstrækkelige. De må følges op af refleksionen, på samme måde som forfatteren ganske eksemplarisk forholder sig til sine egne oplevelser i marken.

Bogens fyldigste del giver inspiration til, hvor man så kan tage hen med ungerne. Også her bæres fremstillingen af en vekselvirkning mellem det, forfatteren selv har prøvet, og hendes efterfølgende, mere generelle overvejelser.

Lærerens opgave i forbindelse med ekskursioner er - ikke overraskende - af faglig og praktisk såvel som social art. Der gives i bogens sidste del gode anvisninger på, hvordan denne tredelte opgave kan løses.

Udførlige lister over netadresser og litteratur øger bogens brugsværdi. Alt i alt et materiale, som mange (naturfags)lærere forhåbentlig vil tage til sig.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.605 andre er allerede tilmeldt