Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

(5.123 følger) Se alle medlemmer
Blog
0   18

Uge sex: ’Kroppen i centrum’

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


Årgangsmødet i dag havde ét punkt på dagsordenen. Undervisningsindhold, mål og rammer for uge 6 med vores 7. årgang. Efter massiv mediedækning omkring badekulturen og den generelle forskrækkelse over kroppen i både folkeskolen og gymnasierne blev vi hurtig ret enige om det overordnede emne: ”Kroppen i centrum”.

Hvordan kan vi bedst muligt tale med vores elever om det forskrækkede idealbillede, mange af dem går rundt med?

Vi sætter eleverne mere i centrum, og vi gemmer vores voksenerfaringer og historier. Det er elevernes virkelighed, vi tager udgangspunkt i.

Artiklen fortsætter under banneret

I vores uge skal vi kigge på sociale medier og særligt Instagram og Facebook. Vi skal vende disse siders fokus på henholdsvis kroppen og lykken. Vi ønsker at vise eleverne nogle af de slagsider, som disse internetgiganter besidder, uden vi fordømmer eller forsøger at tage de unges begejstring for medierne fra dem.

Vi ønsker at belyse den lidt ensporede vej mod ”kroppen 2017”, og forhåbentlig kan vi italesætte de kropslige forskelligheder og den naturlighed, der er forbundet med, at vi ikke alle bliver modeller eller fitness instruktører.

Elevens kropslige identitet

I løbet af ugen skal eleverne male et maleri af den nøgne krop. Der skal fokus på portrætteringen af forskelligheden.

Eleverne skal også lave idrætsbaserede øvelser, hvor den kropslige berøringsangst og forskrækkethed skal udfordres og sættes lidt på prøve.

Herudover laver vi også et filmhold, der skal dokumentere og via close up gå tæt på delelementer af kroppen.

Vi håber, at der gennem elevernes egen kreative produktioner opstår spørgsmål, der kan lede til svar og erkendelser, som ikke nødvendigvis ville komme frem gennem end en almindelig spørgsmål-svar runde. Vi vægter en aktiv/kommunikerende tilgang.

Målet med vores uge sex er blandt andet at få eleverne til at sætte ord og følelser på forskellene på kropsidealer før og nu. Eleverne skal blive bevidste om sociale mediers indvirkning på unge menneskers mentale tilstand, og de skal indse, at den nye tendens ”succes” i ungdomskulturen kan være en mangeartet størrelse. Kvaliteten i forskellighed må være omdrejningspunktet, selvom fokus ofte er på jagten efter samme ideal. Eleverne skal gennem debat og diskussion fremme deres forståelse af, at de fra flere vinkler udsættes for et pres, de ikke selv aner eksisterer, og samtidig må hver elev gerne nå til en erkendelse af, hvad der er okay for dem at være.

Man kan gøre mange ting for at gøre sig præsentabel. De fleste unge har en bevidsthed om, at det betyder noget, blot det at gøre en indsats. Derfor er målet ikke altid store overarme, slanke maver og tynde ben. Derimod kan alle se, hvis man gør sig umage. Udseende er vigtigt, men ikke altafgørende – og kroppen er i centrum, uden at alt centrerer sig om den.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ