Blog
0   9

Rummet – hvordan indretter vi det pædagogiske læringscenter

Abonner på nyt om Pædagogisk LæringsCenterForening i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Med bekendtgørelsen for det pædagogiske læringscenter (PLC) fra 2014 er der kommet nye og anderledes opgaver til, så måske skal vi også til at indrette rummet anderledes.

Det traditionelle læringscenter er indrettet med bogreoler i mere eller mindre lange rækker, hvor imellem der står nogle arbejdsborde med stole om. Ofte er der også en gruppe af stationære computere, som eleverne kan arbejde på. Et sted står en skranke hvor personalet sidder og er tilgængelig med hjælp til lånerne. Flere steder er der udstillinger af elevernes arbejde.

Og hvordan skal man så gribe det an, hvis man synes, man gerne vil skabe et nyt læringscenter, der passer bedre til den nye bekendtgørelse?

I stedet for at kigge på de møbler, man har, for at vurdere, hvilke man vil beholde, og hvilke man vi skifte ud med nogle andre, vil det være en god idé at kigge på, hvilke funktioner det nye læringscenter skal rumme, og hvilke funktioner det skal invitere til.

Skal lokalet invitere til undren, skal der måske være nogle skæve indslag. Skal lokalet invitere til eftertanke og fordybelse, skal det være forskelligt fra lokalet, der inviterer til kropslige udfoldelser. Måske skal lokalet indrettes med forskellige zoner til undersøgelse, udvikling, produktion og præsentation, eller måske skal de forskellige fag være synlige i forskellige områder.

Artiklen fortsætter under banneret

Er der bøger, der skal udstilles? Er det robotter? Eller skal elevernes produktioner være i fokus? Eller måske skal man kunne overvære produktionsprocessen i 3D-printere? Mulighederne er mange, men tag tiden til at overveje, hvad lokalet skal bruges til.

Flere arkitekter og firmaer har været med til at skabe nye og spændende læringscentre rundt omkring i landet. Dem kan man fint lade sig inspirere af, men hver skole er forskellig og har forskellig kultur, så man må gøre sig klart, hvilke behov man har på skolen, som det pædagogiske læringscenter kan dække.

For jer, der allerede har været i gang med at indrette et nyt læringscenter, vil jeg opfordre til, at I lægger billeder af det i vores gruppe på Facebook.

Billedet er fra Hornslet Skole, hvor der  printes i 3D.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
700 andre er allerede tilmeldt