Sådan skal du være som leder

Humor, samarbejdsevne og visioner tæller med, når den nye leder skal ansættes

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis du søger et lederjob på en skole i 2009, er det en rigtig god idé, hvis du kan kalde dig selv for visionær, samarbejdsorienteret og anerkendende. Du bør også være god til at kommunikere, have humoristisk sans og gode evner i retning af at gøre dig selv og dine beslutninger synlige og tydelige.

I alt fald kommer de ord ind på top ti-listen, når der i stillingsopslag omtales, hvilke personlige egenskaber en ny leder skal have.

Undervisere har gennemgået de sidste to måneders opslag af lederstillinger i Undervisere, i Folkeskolen og på undervisere.dk/job for at finde frem til de mest populære personlige egenskaber.

Den absolutte topscorer er at være visionær. I næsten hver fjerde annonce bliver det nævnt, at den kommende leder skal være fremsynet og vel at mærke med et fremmedord, der rummer både noget virksomhedstrendy og noget religiøst.

På en delt andenplads bliver det slået fast, at den kommende leder skal være synlig, samarbejdsorienteret og anerkendende i sin adfærd.

Humor efterlyses i næsten lige så mange annoncer. Som der står i en af dem: »Vores kommende leder skal gerne have et glimt i øjet«.

Der må være en forskel på tydelig og synlig adfærd, men begge dele er meget populære hos kommende ledere. Det samme er det at være åben og kommunikativ.

At en ny leder også skal være positiv og handlingsorienteret, turde være en selvfølge. Alligevel er de to egenskaber også blandt de mest populære i opslag.

En række egenskaber, der indgår i mange andre typer af stillingsannoncer, bliver sjældent nævnt. Det gælder for eksempel det at være selvstændig, ambitiøs og dynamisk.

Folkeskolen foretog en tilsvarende gennemgang i 2006. Dengang var humor den mest populære egenskab. Visionær var slet ikke med på top ti dengang, og det var synlig og tydelig heller ikke. Til gengæld var det i slutningen af 2006 attraktivt at være udviklingsparat og engageret.

Anders Balle er formand for Skolelederne og har gennem årene læst mange stillingsopslag. Han mener ikke, det er overraskende, hvilke egenskaber der efterlyses i dag.

»Det er oplagt, at mange arbejdsgivere efterlyser ledere, der har visioner for deres skole, og som er gode til at samarbejde i alle mulige retninger. Men det er ikke alt, der skrives i et opslag. Det er for eksempel meget sjældent, man ser arbejdsgivere efterlyse en leder til at rydde op i personalegruppen på en skole«.

Ifølge Anders Balle bør man tage det, der står om personlige egenskaber, med et gran salt. Det bliver nemt nogle generelt formulerede ord med en positiv klang. De kan desuden afspejle, hvad man har savnet ved den leder, der går af, i stedet for hvad der er behov for hos den kommende leder.

De mest populære egenskaber:

Visionær: 23 procent

Synlig: 19 procent

Samarbejdsorienteret: 19 procent

Anerkendende: 19 procent

Humor: 18 procent

Tydelig: 15 procent

Kommunikativ: 15 procent

Åben: 14 procent

Handlingsorienteret: 12 procent

Positiv: 11 procent. |

Powered by Labrador CMS