Lockout 2013
26   88

Nu går Politiken ind i Thorning-sagen

Politiken vil nu interviewe Anders Bondo om regeringens rolle i lockouten. Avisen blev i radioprogrammet 'Mennesker og Medier' i dag inviteret på besøg i Danmarks Lærerforening. Og chefredaktøren har sagt ja tak.

Kom Helle Thorning-Schmidt ved et uheld til at sige sandheden, eller kom hun ved et uheld til at sige noget forkert? Det er kernen i debatten om det efterhånden famøse citat fra et fødselsdagsinterview i Politiken, hvor den tidligere statsminister sagde:

"Da vi besluttede lockouten, vidste vi godt, at den formentlig ville komme til at ligge oven i første maj", Thorning-Schmidt sagde ganske vist citatet, som det blev citeret - på journalistens båndoptagelse. Men til Politiken har hun forklaret, at hun mente noget andet. Det gjorde hun egentlig før publicering, men Politiken missede redigeringen og ændrede først efter offentliggørelse citatet til:

Artiklen fortsætter under banneret

"Da vi besluttede at afslutte lockouten, vidste vi godt, at den formentlig ville komme til at ligge oven i første maj".

Et citat der efter mange opfattelse ikke giver mening, fordi regeringen afsluttede lockouten den 26 april. Efter 30 timers hastebehandling, der blev sat i gang torsdag den 25. april. Lockouten blev hastebehandlet, så skolen kunne åbne igen mandag den 29. april.

Laver historien i næste uge

Siden Politiken valgte at ændre citatet, har debatten været heftig, og den fortsatte i dag i radioprogrammet "Mennesker og Medier", hvor Politikens chefredaktør Anne Mette Svane og DLF's formand Anders Bondo Christensen debatterede. Anne-Mette Svane fortalte på sin side, at avisen i løbet af de seneste fire år har forsøgt at finde dokumentation for, at regeringen skulle have besluttet lockouten og dermed afmonteret den danske model.


Til det sagde Anders Bondo Christensen, der i en række debatindlæg har givet udtryk for, at Helle Thorning med sit citat kom til at afsløre regeringens reelle rolle i lockouten:

"Politiken er velkommen i Danmarks Lærerforening, vi har masser af ting, der underbygger det. Vi har aldrig haft besøg af jer, det må jeg sige".

Anne Mette Svane takkede for invitationen og skrev sådan her med Anders Bondo Christensen på Twitter efter radioindslaget:


 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ