Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

(6.217 følger) Se alle medlemmer
Debat
0   3

Gratis brætspil om hjemløshed til undervisningen?

Kan du bruge fire gratis brætspil om hjemløshed til din undervisning? Spillet er et læringsspil om hjemløshed, der er baseret på virkelige hændelser. Spillerne er selv en hjemløsekarakter, der skal klare sig på gaden og interagerer med de andre spiller undervejs. Man kan både overfalde og hjælpe hinanden. Spilet giver eleverne et indblik i det at være socialt udsat i Danmark og kan danne grundlag for refleksion og klassediskussion.

Vi, Morgencafe for hjemløse, har med støtte fra Undervisningsministeriet, udviklet og produceret et Hjemløse-brætspil. Spillet er rette mod unge i Danmark, som vi tænker har godt af at forstå de mest udsatte grupper i samfundet.

Spillet er et læringsspil om hjemløshed, der er baseret på virkelige hændelser. Spillet er et 60-70 minutters rollespil, hvor spillerne selv er en hjemløs, der skal klare sig på gaden og interagerer med de andre spiller undervejs. Man kan både overfalde og hjælpe hinanden. Spilet giver eleverne et indblik i det at være socialt udsat i Danmark og kan danne grundlag for refleksion og klassediskussion. Er især velegnet til samfundsfag i 9 og 10 klasse. Spillet er lavet og udgivet af Morgencafé for Hjemløse, der ønsker at fordommene omkring hjemløshed nedbrydes og forståelsen for de socialt udsattes situationer øges. 

Artiklen fortsætter under banneret

Grunden til at vi skriver, er fordi vi tænkte på om jeres skole kunne tænke sig 4 stk spil til brug i undervisningen? 

Desværre har vi som NGO ikke råd til at sende de mange spil med posten, men vi har fundet en smart måde hvorpå I selv kan betale portoen via post Danmark og vi får en label tilsendt fra jer, så vi kan sende spillene til jer med posten. Se hvordan i vedhæftede guide til at købe en postlabel. Alternativt er der mulighed for selv at afhente spillene, efter aftale i Nordvest (København) eller Skanderborg (Jylland).

I første omgang vil vi gerne høre om I er interesseret i at få 4 stk spil gratis, mod at betale portoen på 120 kr., eller selv afhente spillene? - man kan max være 6 personer pr. spil, så det er 24 aktive spillere af gangen - og derudover så kan man jo godt være to om en spillebrik.

 

Hvis du er interesset, så er der to følgende muligheder:

- Afhente i Skanderborg eller Nordvest (skriv mail til frej@morgencafeen.dk)  

- Få tilsendt med posten - køb en postlabel på nettet, send den til os og vi sender fire spil retur til jer - Se guide til at købe porot under download i bunden af dette indlæg.

OBS. husk at reserver et spil hos os på mail frej@morgencafeen.dk inden I køber.  Så vi er sikre på, at der er flere spil tilbage til jer, da vi har et begrænset antal i første oplag - hvis der er udsolgt, så skriver vi jer på venteliste.

 

Vi håber I kan bruge spillet, som en god måde at lære de unge om hjemløshed.  

Vi har også nogle gode ideer til mulige diskussionsemner m.m. til reflektion når eleverne har spillet færdigt.

I kan også se lidt mere om spillet på EMUs materialeplatform her: http://materialeplatform.emu.dk/materialer/bogkort/92242323. 

Og I kan læse om Morgencafé for Hjemløse på www.morgencafeen.dk 

Rigtig god dag

 

Med venlig hilsen

Frej Scherfig

Tlf: 42 34 34 03

mail: frej@morgencafeen.dk


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ