Rico Drejer Hansen, 36, deltog i Folkeskolens julequiz og blev den heldige vinder af et hotelophold for to.

Julequiz: Holbæk-lærer vandt hovedpræmien

Rico Drejer Hansen, lærer på Holbæk By Skole, blev vinder af et Sinatur-hotelophold for to efter at have quizzet i folkeskolen.dk's jule-skolequiz.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var blandede følelser, der gik gennem 3.-klasselærer Rico Drejer, da han åbnede en mail fra fagbladet Folkeskolen før jul:

"Teksten i mailen fortalte først, at jeg ikke havde vundet vinpræmien. Så tænkte jeg 'øv'. Men så læste jeg videre og kunne se, at jeg til gengæld havde vundet hovedpræmien, hotelopholdet. Jeg måtte vise min kone mailen så vi kunne være to om at læse, at jeg altså havde vundet", siger Rico Drejer, som hurtigt fik erstattet sin forvirring med glæde.

Rico Drejer vandt præmien med en værdi af 7500 kroner ved at deltage i Folkeskolens julequiz med blandede spørgsmål årets skolepolitiske dagsordener, ministerrækken og andet godt fra skoleverdenen. Vinderen blev fundet ved lodtrækning.

Superlærer

Rico Drejer Hansen og hans kone planlægger at bruge præmien i foråret. De må selv vælge, hvilket af de seks Sinatur-hoteller, de vil bo på. 

På Rico Drejer Hansens Facebookprofil er coverbilledet en supermands-dragt med 'LÆRER' skrevet hen over brystet. Rico Drejer Hansen elsker at være lærer og arbejder på Holbæk By Skole på afdeling Absalon. Her underviser han i blandt andet dansk, matematik, kristendom og natur/teknologi. På Absalon er der ikke traditionelle klasselokaler - undervisningen foregår i åbne rum adskilt af glasvægge. Og det giver både muligheder og udfordringer, fortæller han.

"Det kan være udfordrende, når man kan se ind til hinanden og til folk, der går forbi. På vores skole arbejder vi derfor meget med at vise eleverne tillid til, at de godt kan styre det, og jeg tror, det gør dem mere selvstændige, at vi betror dem med ansvar", siger Rico Drejer Hansen.