Debat
46   47

Helle-gate fortsat

Jyllandsposten har fulgt op på Helle Thornings Schmidts fortalelse

Helle Thorning-Schmidts indrømmelse af, at regeringen stod bag lock-outen af lærerne i 2013, blev bragt - og trukket tilbage kort efter - i Politiken den 17/12. Politiken har i en mystisk fejlrettelse af Læsernes Redaktør muligvis erkendt, at tilbagetrækningen af citatet var forkert og har herefter lukket sagen. Jyllandsposten har bragt mere. 22/12 havde Mikael Busch en klumme ("REFLEKS") om sagen, og jeg skrev som reaktion herpå et debatindlæg, som blev bragt i dag.

Da jeg forestiller mig, det vil interessere Folkeskolen.dks læsere, viser jeg konklusionen her (JP 30-12 2016): "Hermed når vi frem til det demokratiske problem: Vil vi have en stat, der dikterer løn- og arbejdsforhold som i Kina, eller vil vi bevare den danske model, hvor arbejdsmarkedets parter står for aftalerne? Det er vel at mærke disse aftaler, der sikrer arbejdsgiverne Flexicurity og dermed lønsomhed og konkurrenceevne.

Artiklen fortsætter under banneret

I det offentlige sikrer modellen, at man kan tiltrække attraktiv arbejdskraft og en høj motivation.

Men hvordan kan de offentligt ansattes organisationer fremover stole på, at man kan få en fair behandling, når modparten samtidigt er lovgiver? Nu er trolden sluppet ud, og vi ved, der blandt embedsmænd og politikere er vilje og evne til at spille med fordækte kort.

En mulighed ville være at forbyde det offentlige at foretage lockout. Det kendes fra andre lande.

En anden mulighed ville være at forbyde embedsmænd at medvirke til forberedelse af lovindgreb, før en konflikt og at give meldepligt, hvis de mener, det forekommer.

En tredje mulighed ville være, at sikre, at organisationerne skal deltage i alt lovforberedende arbejde, der påvirker deres arbejdsforhold.

Vi står i hvert fald i en alvorlig krise, hvor tilliden til den frie forhandling er i bund."

Og jeg kan her bagefter tilføje: En fjerde mulighed vil være at ansætte alle offentligt ansatte som tjenestemænd!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ