Blog
2   4

Rigtig godt nytår! – og velkommen til vores nye blog på Folkeskolen.dk

Abonner på nyt om Pædagogisk LæringsCenterForening i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Pædagogiske LæringsCenterForening starter det nye år med en ny blog, da vi synes, der mangler et sted, der handler om PLC. Vi vil gerne fortælle, hvad vi støder på af gode og mindre gode oplevelser på, i og om PLC, og vi vil rigtig gerne have jeres tilbagemeldinger om det samme.

Da den nye bekendtgørelse trådte i kraft for godt to år siden, var der så mange andre ting i folkeskolereformen, der tog fokus, at det var svært at bringe PLC på banen hos de meget travle skoleledere. Det er siden – dog i forskelligt tempo – blevet nemmere at få fokus på konstruktionen PLC hos skolelederne, så vi i fællesskab kan finde ud af, hvordan vi bedst udfylder bekendtgørelsens ordlyd. Der er dog brug for videndeling og inspiration på tværs af skoler, kommuner og landsdele, og det vil vi gerne bruge denne blog til.

Der findes i forvejen en del forskellige blogs med fokus på it i skolen, men PLC er så meget mere end it. Derfor håber vi, at I vil tage godt imod denne blog – og være med til at holde den levende.

Her ved årsskiftet vil jeg benytte lejligheden til at kigge lidt frem til tre af forårets arrangementer, hvor vi kan blive inspireret til udvikling af PLC.

  1. I starten af marts afholdes endnu engang Danmarks Læringsfestival i Bella Centret. Festivallen arrangeres af Styrelsen for it og læring (STIL) og Centre for Undervisningsmidler Danmark (CFU) i fællesskab, og der er masser af inspiration til arbejdet med digital dannelse, teknologi og det 21. Århundredes kompetencer. Se mere her: http://danmarkslaeringsfestival.dk
  2. I slutningen af marts afholder Undervisningsministeriet en temakonference om pædagogiske læringscentre. Konferencen afholdes i Bella Centret i København den 23. marts og på Scandic Jacob Gade i Vejle den 29. marts. Vi er medarrangører sammen med Danmarks it- og medievejlederforening og KL. Bemærk at konferencen er gratis. Se mere her: http://www.uvm.dk/Laeringskonsulenterne/Arrangementer
  3. Den 5. + 6. april afholder vi sammen med Danmarks it- og medievejlederforening en konference med temaet Eksperimenterende digitalt design (Computational Thinking – and Doing). Fokus vil være på digital kreativitet, og denne gang vil store dele af konferencen foregå i workshops med hands on. Programmet er lige på trapperne, så følg med i vores Facebookgruppe for et link til tilmelding.

 

Artiklen fortsætter under banneret

Der er altså rig mulighed for at få inspiration til arbejdet på PLC i dette forår, så med dette positive budskab vil jeg ønske alle et skønt nytår med lyst og mod til at gå nye veje.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
708 andre er allerede tilmeldt