Blog
1   31

Drømmer jeg eller .....?

Abonner på nyt om Helge Christiansen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Er pendulet ved at svinge tilbage? I et interview bragt i Kristeligt Dagblad i dag den 28. december giver undervisningsminister Merete Riisager udtryk for, at hun lægger vægt på dannelse, der bygger på viden og dybtgående indsigt og ikke på mekanisk målopfyldelse. Det er vigtigt, at eleverne får et anker af viden og værdier.

Det var noget af en oplevelse at læse Kristeligt Dagblad i dag. I et interview taler Merete Riisager om dannelsens vigtighed, fordi den kan hjælpe eleverne med at navigere i verden. Eleverne skal være klar over, hvorfor de går i skole. De skal kende folkeskolens værdigrundlag. Lærerne skal som voksne turde fokusere på de aller vigtigste videnskabelige landvindinger. Hun taler i interviewet om undervisning og valg af væsentligt indhold.

Voksne skal indkredse for børnene, hvad der især giver forståelse og mulighed for at orientere sig i samfundet 

som borger, medarbejder og som menneske i øvrigt. Hun tager afstand fra mekanisk mål- og metodefokus, der kan føre til faglig overfladiskhed. Skolen bør give eleverne, "hvad jeg vil kalde en Grundtvig-Koldsk opdragelse".

Mildest talt en anden kurs og også et helt andet ordvalg end Christine Antorinis og målstyringsprofeternes. Hvordan hendes intentioner kommer til at se ud i praksis, vil tiden vise. men der bliver travlt ved håndvasken. 

Artiklen fortsætter under banneret

Men på mange områder er hendes udtalelser på linje med den kritik, jeg og mange andre har fremført mod skolereformens implementering, bl.a. på folkeskolen.dk.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.204 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
487 andre er allerede tilmeldt

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.451 andre er allerede tilmeldt