Blog
1   179

Hvorfor bruger Merete Riisager ikke ordet ”læring”?

Abonner på nyt om Jan Thranes tegneblog i dit personlige nyhedsbrev.


Julen er hjerternes tid – inklusiv mavernes og samtalernes tid. Mht. det sidste så er den nye undervisningsminister i år et hot emne.

I min omgangskreds er den nye undervisningsminister hot stuff = noget der i disse dage samtales livligt om. Valget af hende som minister er kontroversielt – ikke mindst fordi hun og Liberal Alliance tidligere har været modstandere af skolereformen.

Hun har da også tilkendegivet, at hun nu støtter op om forliget, men/og at hun vil følge udviklingen nøje, og i højere grad overlade det til den enkelte kommune og den enkelte skole at realisere reformen, som den nu må passe bedst, lokalt. Fx kunne hun tænke sig at den enkelte skole selv beslutter sig for at gøre den lange skoledag kortere – og i stedet bruge resurserne (lærere og pædagoger)  i den fag-faglige undervisning fremfor til understøttende-undervisning, lektiecaféer mm.. Vi får at se, hvordan det vil lykkes hende at lande dette i forligskredsen.

Artiklen fortsætter under banneret

Ministeren bruger ikke ordet læring, men hun taler om faglighed – om den gode undervisning. Er det mon tilfældigt? Og hvad lægger der i det? Og hvilken betydning får det for skolens praksis fremadrettet?

Illustrationerne øverst er screen-shots fra Merete Riisagers første samråd.

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

VIL DU OGSÅ BLOGGE?

Har du også lyst til at skrive om dit fag, dine erfaringer eller holdninger på folkeskolen.dk? Der er plads til flere, så følg linket og kontakt os.

ANSØG OM EN BLOG HER