Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks matematiklærerforening.

(6.970 følger) Se alle medlemmer
Debat
0   35

Julestatus

Her op til juleferien er det nok en meget god ide at finde ud af, hvordan det så er gået!

Det har været et fint halvår, selvom det er gået hurtigt. Eleverne var så trætte og udkørte her op til jul, at normal undervisning var som at bestige et bjerg med stilletter. De lange skoledage fungerer måske i starten af skoleåret, men op mod jul var de ingen succes. Forældrene spørger stadig til lektier, selvom de skulle laves i skolen i lektiecafeer, og hvad man eller finder af tillokkende betegnelser for skemalagte timer til at lave lektier under variable forhold. Jeg er stadig bagud med hensyn til bevægelse i matematikundervisningen, men 7. klasse på en by-skole på 3. sal, levner pt. kun plads til brain breaks.

Der er stadig masser af mål i matematikundervisningen, der skal opfyldes digitalt, men der er stadig ikke fri adgang til computere i matematiktimerne for alle elever. Nogle steder har politikerne har indført BYOD med de lyksaligheder, det nu medfører, uden sikkerhed for at det udvalg af materiel eleverne medbringer kan leve op til kravene i matematikundervisningen. CAS-programmerne er stadig sjældne at finde i folkeskolen, men Rom blev ikke bygget på en dag!

Artiklen fortsætter under banneret

Der er stadig lokalpolitikere, der investerer massivt i IPads uden at spørge matematiklærerne om de synes, at det er en fantastisk ide, der skaber en masse mere læring for eleverne. Den rent digitale prøve i 9. Klasse blev endnu engang udskudt, og vi venter atter spændt på at den kommer, og håber bare, at det bliver godt for eleverne.

Vi bruger stadig en masse tid på tastearbejdet på platforme, som ingen ser eller forholder sig til, bare fordi vi skal! Målstyret undervisning giver stadig udfordringer, men ned med skuldrene og tag styringen selv, så er det faktisk et ok redskab i matematiktimerne. Når man kender målet kan man selv bestemme vejen!

Det var så et halvt år mere i reformens tegn, men uden de store åbenbaringer for undervisningen, eleverne og matematiklærerne, og alt man kan gøre nu, er at læne sig tilbage og nyde julen og alle dens glæder!

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ