Debat

SkoleKom og nedlukninger

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 34 skriver Per Andreasen om sine problemer med SkoleKom. Hertil vil jeg svare, at SkoleKom, som er Sektornettets e-mail- og konferencesystem for skolerne i Danmark, i det sidste års tid har været i en voldsom vækst. Der er nu oprettet over 150.000 brugere, såvel lærere som elever.

SkoleKom udbygges teknisk i takt med tilvæksten, men der har været perioder, hvor det har været svært at få teknik, brugeroprettelser, konferenceoprettelser og support til at gå op i en højere enhed, især når udviklingen går i spring med tusindvis af nye brugere og mange nye konferenceoprettelser på en enkelt dag.

Dette har desværre betydet, at SkoleKom har haft to nedlukninger i 1999 af flere dages varighed.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det har i den forbindelse haft meget høj prioritet, at den daglige drift er forbundet med stor backup-sikkerhed, således at brugernes data i videst muligt omfang kan retableres. Det var derfor med stor tilfredshed, vi kunne konstatere, at det ved sidste nedlukning lykkedes at få SkoleKom retableret uden nogen form for fejl. Desværre tager retablering meget lang tid med det eksisterende system.

Vi har for lang tid siden planlagt et system, som vil muliggøre en hurtigere retablering ved en eventuel fremtidig uoprettelig fejl. Vi har imidlertid haft store problemer med at få hardwareleverandøren til at levere et køredygtigt system. Den nye installation forventes at være på plads i løbet af et par uger.

Problemer med ekspedition af Internet-post kan opstå mange steder i kæden, og det er som oftest meget svært at påvise, hvor flaskehalsen er. Men vi overvåger konstant vor del af kæden for at kunne ekspedere Internet-posten så hurtigt og sikkert som muligt. I de sidste par uger har problemer med misbrug af postsystemet i SkoleKom internt i SkoleKom givet anledning til nedsat ydelse.

Denne type problemer vil nødvendigvis opstå i et system med så mange brugere, men vi arbejder på at etablere løsninger, som modvirker denne form for misbrug.

Men bedst af alt vil det naturligvis være, hvis alle vores brugere vil få gode vaner på dette nye medie.

Paul Jacobsen

UNI-C, SkoleKom

Powered by Labrador CMS