Anders Bondo om Thorning-sag: Vi står tilbage med flere spørgsmål end svar

Efter en klumme af Læsernes Redaktør på Politiken, gennemgang i tv-programmet Presselogen og en mail fra tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt til Folkeskolen oplever lærerformand Anders Bondo, at han står tilbage med flere spørgsmål end svar i sagen om Thorning og lærerlockouten.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Politiken erkender fejl i Thorning-citat om lockout 

Læsernes Redaktør Bjarne Schilling gennemgik sagen i en klumme i Politiken søndag og fortæller - ligesom chefredaktør Anne Mette Svane gjorde til folkeskolen.dk - hvordan Helle Thorning havde det store interview til gennemsyn og ønskede at få rettet udtalelsen om regeringens beslutning af lockouten til, at regeringen besluttede at afslutte lockouten:

"Journalisten, der i sin tid selv dækkede lærerkonfliktens politiske aspekter tæt, var imidlertid i situationen uopmærksom på den afgørende forskel i Thornings rettelse. Derfor blev den accepteret, og interviewteksten blev rettet, længe inden avisen gik i trykken, så der stod, at regeringen havde 'besluttet at afslutte lockouten'. Ved en fejl blev selve citatet dog ikke rettet - det skete først i Fejl og Fakta i onsdags", skriver han blandt andet.

"Hvad er det, der er rettet i interviewet, før det gik i trykken?", spørger Anders Bondo Bjarne Schilling i en åbent brev. "I artiklen står der: '26. april samme år havde S-R-SF-regeringen besluttet at afslutte tre ugers lockout af landets skolelærere'. Hvis journalisten i den udgave, som Thorning fik til gennemsyn, havde skrevet: '26. april samme år havde S-R-SF-regeringen besluttet tre ugers lockout af landets skolelærere'. er der jo tale om faktuel meningsforstyrrende fejl, der naturligvis skal rettes", påpeger Bondo. 

Anders Bondos åbne brev

Han undrer sig også over, at Politiken henholder sig til, at avisen ikke kan bevise, at Helle Thorning ikke bare sagde forkert, da hun sagde, at regeringen planlagde lockouten.

"Betyder det, at når en interviewet person henvender sig for at få lavet et citat om, så ændrer Politiken citatet, hvis Politiken ikke kan modbevise, at man kom til at sige noget forkert?", lyder Anders Bondos reaktion. 

Forsøger kilder at trække i land, er det redaktionens pligt at stå fast, skriver Læsernes redaktør i sin klumme.

"Er det det, der er sket i dette tilfælde?", spørger Anders Bondo tilbage.

Men han får ikke svar. Læsernes Redaktør har 'intet at tilføje', har han skrevet til Anders Bondo.

"Jeg håber, at Politiken selv gør noget. Jeg synes ikke, jeg har fået svar på mine spørgsmål", siger Anders Bondo, som  peger på, at pressens og journalisternes uafhængighed er en af grundpillerne i vores demokrati, og derfor mener han, at hans spørgsmål bør tages alvorligt.

Powered by Labrador CMS