Debat

Præmieræs

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg ønsker ikke langvarige meningsudvekslinger med gentagelser, men journalist Frode Muldkjærs indlæg i Folkeskolen nummer 34, 'Præmieræs i Hobro', er jeg nødt til at kommentere.

Mit indlæg i nummer 25/26 var også lettere ironisk - indrømmet - så okay med den ironiske vinkel på indlægget. Dog synes jeg, Frode Muldkjær går lidt for meget efter manden og mindre efter bolden, som han selv har sparket i spil med sin 'Bagsmæk' i nummer 21 om frygten for, at lærerstanden skulle være til salg. Men min reaktion faldt vist ikke i god jord!

Pointen var ikke, som Muldkjær udlægger det, 'at lærerne, fordi andre fag lugter korruptionsmuligheder, også vil ha' lov'. Nej, pointen var, at både journalist- og lærerstanden efter min bedste opfattelse generelt er professionelle nok til at gennemskue 'frynseudbuddet' - og at gaveregnen generelt ikke finder sted i stor stil og derfor generelt ikke er et stort problem i mine øjne.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Med andre ord har jeg fuld tiltro til lærerstandens dømmekraft - hvad Muldkjær åbenlyst ikke har. Jeg tror ganske enkelt ikke, at 'cykler, udlandsrejser eller seks flasker cognac' er et generelt eller etisk farligt problem.

Jeg mener faktisk, at vi som stand på fornuftig vis for længst generelt 'har iklædt os det kluns at være etisk på vagt'.

Henrik Hvirring

Hobro

Redaktionen betragter hermed debatten mellem Hvirring og Muldkjær for afsluttet

Powered by Labrador CMS