Debat Odense Kommune
0   282

Vold mod lærer er uacceptabelt

Det er uhørt, at en lærer overfaldes for en høflig handling, som det der skete på Abildgårdskolen i Odense. Ingen kultur eller religion foreskriver, at en far skal være så umenneskelig.

Jeg håber, handlingen får konsekvenser for den omtalte forælder, men er også overbevist om, at andre forhold spiller ind. Skolen burde have haft kendskab til ham og taget forholdsregler for at hindre parterne i at komme i denne situation.

Artiklen fortsætter under banneret

Hvis læreren på forhånd vidste, at kemien med faren ikke fungerede, ville det være ideelt, hvis han spurgte lederen, hvordan han skulle takle situationen. Eventuelt kunne lederen eller en anden lærer gå med til mødet.

Hvis faren mødte ophidset op, skulle man højt have sagt, at man kan se, faren er vred på læreren eller skolen, så mødet er aflyst og vil blive indkaldt, når gemytterne er dæmpet.

Historien giver stof til eftertanke. Jeg tænker, at skoler og andre institutioner i deres volds- og krisepolitikker skal præcisere, hvordan de giver medarbejderne mulighed for at tilegne sig viden om og kompetence til håndtering af ophidsede forældre.

Personalet skal have pædagogiske redskaber til at læse forældrenes attitude, så lignende handlinger afværges og forebygges.

Episoden skete foran en lille pige og har også uheldige konsekvenser for hende. Jeg håber, myndighederne undersøger, hvordan de bedst kan støtte hende i skolen.

Forkortet af redaktionen


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ