Debat

Aktionsret - også lokalt

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med ILO-dommen om tjenestemænds ret til at strejke vandt Lærernes Centralorganisation en stor sejr. (ILO er FN's arbejdsorganisation, International Labor Organization - Redaktionen). ILO mente nemlig, at strejkeretten er en af lønmodtagernes helt fundamentale rettigheder. Derfor skal også tjenestemænd kunne strejke. Den afgørelse har de så tygget på i Finansministeriet. Men det lader til, at Danmark som så mange gange før ignorerer en ILO-dom.

Derfor vil jeg på kongressen fremsætte følgende forslag til kongresvedtagelse:

'Danmarks Lærerforenings kongres forsamlet til møde i København i dagene 9.-12. november 1999 pålægger hovedstyrelsen - i forlængelse af ILO's afgørelse om tjenestemænds ret til at strejke - at anlægge sag mod den danske stat ved EU-domstolen med krav om, at danske tjenestemænds ret til at strejke implementeres i dansk lovgivning'.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Desuden fremsætter jeg også nedenstående forslag til kongresvedtagelse:

'Danmarks Lærerforenings kongres forsamlet til møde i København den 9.-12. november 1999 pålægger hovedstyrelsen - som en konsekvens af, at en voksende del af arbejdstids- og lønaftaler fremover skal forhandles lokalt - at arbejde for aktionsret på det lokale plan'.

Forslaget taler vist for sig selv, hvorfor der ikke her kommer særlige begrundelser.

Det skal nævnes, at forslagene også er sendt til hovedstyrelsen til udtalelse.

Karl Heinz Mortag

Århus

Powered by Labrador CMS