Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

 

(4.092 følger) Se alle medlemmer
0   1

Ny kosthåndbog: Sådan omsættes kostanbefalinger til måltider

I dag lanceres opslagsværket 'kosthåndbogen.dk', som giver bud på, hvordan de officielle kostanbefalinger omsættes til opskrifter. Målgruppen for bogen er blandt andre professions-bachelorer i ernæring og sundhed.

Det er Sundhedsstyrelsen, Fødevarestyrelsen og Kost & Ernæringsforbundet, der sammen udgiver kosthåndbogen.dk. Målet er at skabe et værktøj for alle de faggrupper, der er involveret i borgerens helbred og sundhed.

Kosthåndbogen

Udkom første gang i 2005 og bliver nu udgivet i en revideret version. Målgruppen er: Professionsbachelorer i ernæring og sundhed, kliniske diætister, økonomaer, ernæringsassistenter, læger, sygeplejersker, sundhedsplejersker, ergoterapeuter, fysioterapeuter, social- og sundhedshjælpere, andet kostansvarligt personale samt undervisere og studerende.

"Kosthåndbogen er et efterspurgt opslagsværk blandt vores medlemmer. De bruger den, når de omsætter officielle anbefalinger til både hverdagsmad og specialkost, der for eksempel kan spises af borgere med tygge- og synkebesvær. Men Kosthåndbogen er også et meget vigtigt redskab i samarbejdet med de andre faggrupper. Med den i hånden har vi et fælles sprog og viden, så vi sikrer, at alle får den mad, som passer til netop deres specifikke behov", siger Ghita Parry, formand for Kost & Ernæringsforbundet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under banneret

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ