Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

(3.978 følger) Se alle medlemmer

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

(16.353 følger) Se alle medlemmer

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

(6.213 følger) Se alle medlemmer

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

(6.981 følger) Se alle medlemmer
Blog
1   5

”Den anden verden” på museet

Abonner på nyt om SkoletjenesteNetværk i dit personlige nyhedsbrev.


Så blev det jul igen, og traditionen tro laver de danske skoleelever metervis af guirlander, har venskabsnisser og drillenisser i klassen, synger morgensange og salmesang den sidste dag før jul. Der er mange gode og hyggelige traditioner i tiden op mod juleferien. Jeg vil med dette indlæg opfordre til at indføre en ny juletradition!

Da jeg forleden besøgte Nyborg Slot og så deres fantastiske juleudstilling, undrede det mig, at der ikke var flere børn på slottet. Det slog mig, hvor stort et potentiale museerne rundt omkring i Danmark har for at være vært for en årlig juletradition.

Nyborg Slot har i år en udstilling med kostumer og andre effekter fra DR’s julekalender ”Den anden verden”. I fortællingen drømmer en teenagepige sig hen i en verden af eventyr, alt imens hendes søster udfordres i en anden verden på det lokale teater. Som skoleelev i den danske skole behøver man ikke ”drømme” sig til den anden verden eller være en passioneret skuespiller. Det rækker rigeligt at gå ned på det lokale museum. Her er der mulighed for at dykke ned i den ene mere forunderlige verden end den anden: Oldtiden, middelalderen, renæssancetiden, livet i gamle dage om mad, hånd- og bagværk, de sagnomspundne eventyr og fortællinger fra vores fælles fortid og nutid; kulturarven kort sagt. Og derudover har de fleste museer også ekspertviden om nissernes historie.

Artiklen fortsætter under banneret

Lav en ny juletradition, tag dine eleverne med på museet, lad dem opsluges af og forfølge højtidens traditioner og eventyret i andre tidsaldre – den anden verden på det lokale museum.

Brug rummene til at arbejde med nutidens juleritualer og traditioner, fantasien og eventyret, religionerne.  Få udvidet horisonten og viden  om, hvorfor nisser er til og , hvordan vores såkaldte danske traditioner måske i virkeligheden stammer fra verden omkring os..

Det er jul lige om lidt, så hvis du ikke allerede har planlagt et besøg, så læg dig allerede nu fast på at tage hul på en ny tradition i december 2017.

Nyborg Slots juleudstilling har åbent helt frem til den 19. januar, så I kan nå det endnu.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ