Blog
0   2

Hvor svært kan det lige være?

Abonner på nyt om Nationalt netværk af skoletjenester i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Det er næsten uhyggeligt så mange vejledninger, der er lavet om at indgå partnerskaber i den åbne skole. Ikke desto mindre er der netop kommet en helt ny en af slagsen, som jeg bare er nødt til at anbefale.

”Praksismanual for samarbejde mellem museum, skole og kommune” er på en klar og overskuelig måde værktøjet til hele udviklingsprocessen fra den gode idé bliver fostret til, at man i står med et konkret læringsforløb i hånden til sin klasse. Læs blot overskrifterne til kapitlerne: KOM I GANG, UDFORSK OG AFPRØV, IMPLEMENTER. Ord som forventningsafstemning, udfordringer, elevinddragelse, innovation, jura, evaluering, festlig afslutning, forankring bliver behandlet, krydret med konkrete eksempler og udtalelser fra elever og lærere.

Praksismanualen er baseret på 15 udviklingsprojekter mellem museum, skole og kommune afviklet i løbet af de sidste to år. I midten af 2017 kommer en forskningsrapport der bl.a. undersøger, hvad lærerne og eleverne fik ud af at være med.  Et foreløbigt resultat viser fx, at hvis eleverne bliver inddraget i udviklingsprocessen, bliver de mere motiveret, de får en mere innovativ tilgang til opgaveløsning, og det styrker klassens sociale trivsel.

Er der planer om at udvikle samarbejde med eksterne læringsmiljøer på din skole er denne manual et ”must have” Læs praksismanualen eller download den fra nedenstående link HER

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ