Blog
38   105

Bortkommet pistol fundet igen

Abonner på nyt om Niels Chr. Sauer i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Den ligger i et sikret skab på Politikens redaktion, hvor man har taget den i forvaring

Det kan nu meddeles, at den forsvundne, rygende pistol, der endegyldigt dokumenterer, at lærerlockouten var en regeringsbeslutning snarere end en overenskomstmæssig konflikt, er fundet igen aldeles uskadt, tømt for ammunition, men stadig varm. Altså ikke på bunden af havnen, men i et sikret skab på Politikens redaktion, hvor man har taget den i forvaring.

Takket være oplysninger fra Politikens chefredaktør Anne Mette Svane og læsernes redaktør Bjarne Schilling er sagens forløb nu i alt væsentligt opklaret, og så meget står nu fast:

Artiklen fortsætter under banneret

I et langt, eksklusivt og stærkt personligt interview har Helle Thorning-Schmidt til Politikens politiske reporter, journalist Kristian Klarskov, udtalt: ”Da vi besluttede lockouten, vidste vi godt, at den formentlig ville komme til at ligge oven i første maj”. Under gennemlæsningen af interviewet før trykning har HTS set disse ord og straks meddelt Politiken, at dette ønskede hun ikke at blive citeret for. Hun har i samme anliggende ønsket visse rettelser i brødteksten, hvis præcise indhold er offentligheden ubekendt. Rettelserne i brødteksten blev foretaget som ønsket af HTS, men det ordrette citat blev uvist af hvilken grund stående uændret og offentliggjort søndag d. 11. 12. Henover de følgende par døgn har nogen, formentlig HTS selv, gjort Politiken det klart, at bladet var kommet til at citere hende for noget, hun ganske vist havde sagt, men forud for offentliggørelsen havde bedt bladet om at fjerne eller omskrive. På denne baggrund har Politiken følt sig nødsaget til at foretage en temmelig klodset ændring, måske efter HTS‘ anvisning, så det kom til at lyde: „Da vi besluttede AT AFSLUTTE (min fremhævelse, NCS) lockouten, vidste vi godt, at den formentlig ville komme til at ligge oven i første maj”.

Det fik ganske vist den omgivende sætning til at fremstå noget besynderlig. Lockouten blev som bekendt afsluttet med beslutningen om et lovindgreb d. 25. april, så hvordan man på det tidspunkt ‘formentlig‘ kunne vide, at lockouten ‘ville komme til ligge oveni den første maj‘, forekommer en smule mystisk. Også flere af de efterfølgende udsagn, der gav god mening med det oprindelige citat, kom til at virke underligt umotiverede i den nye sammenhæng, men man kunne jo ikke så godt skrive hele afsnittet om, nu det var ude. Hvorvidt det var årsagen til, at interviewet forsvandt fra Politikens hjemmeside samtidig med rettelsen, vides ikke.

Anne Mette Svane oplyser, at HTS har kaldt det oprindelige citat ‘en misforståelse‘. Hvordan et citat kan være en misforståelse, står hen i det uvisse. En båndoptager kan ikke ‘misforstå‘ noget, og en ordret udskrift kan vel heller ikke være ‘misforstået‘, forudsat lydkvaliteten er blot nogenlunde i orden. Den eneste, der har misforstået noget her, er tilsyneladende HTS, der måske har været så længe væk fra rampelyset nu, at hun for et kort øjeblik kom til at sænke paraderne. Og hvad hjertet er fuldt af, løber munden som bekendt over med.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ