Uskolet
2   31

Afsløring: Her er lærernes virkelig mærkelige juletraditioner

Hjemme hos biologilæreren kunne de ikke drømme om at hugge et levende træ ned og slæbe det ind i stuen. På med termoheldragterne fra Silvan, så bliver der dækket op rundt om ædelgranen ude i haven.

Mad, gaver, sange og eventuelle spil overstås mellem klokken 18 og 18.30 hos samfundsfagslæreren. Derefter snak om verdens forfald. I år mest Trump. Noget med eliten og folket. Nok også Thyra Frank.

Artiklen fortsætter under banneret

Hos matematiklæreren giver de kun gavekort. Man synger ekstra højt i anden del af passagen »julen varer længe/koster mange penge« og sender sigende blikke rundt blandt de tilstedeværende.

Historielæreren plejer at lave sin egen lille quiz om, hvor mange eksemplarer af samme historiske biografi der ligger under træet dette år.

Hos dansklæreren deltager alle i analysen af Disneys »Juleshow«. Miljø, personkarakteristik, konfliktoptrapning, point of no return, vældig hyggeligt.

Geografilæreren nyder at sidde lidt for sig selv, læse »Geografisk Orientering«, se lidt tekst-tv.

Til jul går alle engelsklærere rundt og nynner »Driving home for Christmas« og spiser dybt mærkværdig, stor, grim, tung kage.

Hos underviseren i madkundskab er det en fast tradition, at gæsterne går ud fra, at folk, der underviser i madkundskab, godt kan lide at stå med fucking 250 forskellige gryder, der skal være færdige præcis samtidig.

Hos læreren i håndværk og design giver de ikke gaver. Kun totalt flot indpakning.

Hos tysklæreren er der fast tradition for at drikke virkelig virkelig virkelig meget øl. Og så citere Goethe. Eventuelt Jürgen Klopp.

Af respekt for traditionen kommer natur/teknik-læreren ind ved midnat klædt ud som Einstein og giver børnene små gaver pakket ind i millimeterpapir.

Fysik/kemi-læreren: Finsprit i kolbe. Bunsenbrænder. Skvæt med pipette af anden væske. Eventuelt rosiner, nødder, juleting. Rod sammen. Server nitrogenafkølet, og dekorer med en festlig pH-indikatorstrimmel = gløgg.

Hjemme hos idrætslæreren plejer de at holde op med at spise, når de er mætte. De drikker også tilpas, til gengæld har de travlt rundt om træet. Efter at have fundet mandlen i proteindrikken går de i seng.

    Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen