DLF's hovedstyrelse
0   1

Kenneth Nielsen 60 år

Formand for Esbjerg Lærerforening og medlem af DLF's hovedstyrelse Kenneth Nielsen fylder 60 med høj cigarføring et sted på Cuba nytårsaften.

Den dag Anders Fogh blev statsminister, meldte Kenneth Nielsen sig ind i Socialdemokratiet, fordi han tænkte, at der måtte være en anden vej. Men da det 12 år senere blev officielt bekræftet, at den socialdemokratiske regering ville bruge lærernes overenskomst til at finansiere flere timer til eleverne i en kommende folkeskolereform, meldte han sig ud igen. Og her i 2016 gik han også offentligt ud med en udmeldelse, nemlig en udmeldelse af det partnerskab, Esbjerg Kommune havde etableret med lærerkredsen, BUPL og Skolelederforeningen om kommunens skolevæsen. Hans plads dér skulle ikke bruges til at legitimere, for eksempel at pædagogerne skulle varetage lektiehjælpen og andre kommunale beslutninger, som partnerskabet ikke var blevet spurgt om. Men for Kenneth Nielsen er det ikke det samme, som at han nu har smækket med døren for alt samarbejde med Esbjerg Kommune - han går fortsat til alle de møder, han kan, hvor han kan påvirke den måde, de økonomiske udfordringer for skolevæsenet tackles på.

Artiklen fortsætter under banneret

Ved overenskomstforhandlingerne sidste år anbefalede han sammen med resten af hovedstyrelsen et ja. Men som den fodboldbegejstrede kredsformand sagde til folkeskolen.dk: »Ja, det blev et stort ja, men vi hørte ikke det brøl, der kommer, når Danmark scorer i Parken«. Volleyball, golf, lystfiskeri og fuglekiggeri dyrker han også. Han sætter pris på en god whisky, hygge i sommerhuset på Fanø og rollen som morfar til drengene Storm og Sejr. Sammen med Jette har han døtrene Mia, der bor i København, og Mette, der er fulgt i fars fodspor som lærer i Esbjerg.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen