Kenneth Nielsen 60 år

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Formand for Esbjerg Lærerforening og medlem af DLF's hovedstyrelse Kenneth Nielsen fylder 60 med høj cigarføring et sted på Cuba nytårsaften.

Den dag Anders Fogh blev statsminister, meldte Kenneth Nielsen sig ind i Socialdemokratiet, fordi han tænkte, at der måtte være en anden vej. Men da det 12 år senere blev officielt bekræftet, at den socialdemokratiske regering ville bruge lærernes overenskomst til at finansiere flere timer til eleverne i en kommende folkeskolereform, meldte han sig ud igen. Og her i 2016 gik han også offentligt ud med en udmeldelse, nemlig en udmeldelse af det partnerskab, Esbjerg Kommune havde etableret med lærerkredsen, BUPL og Skolelederforeningen om kommunens skolevæsen. Hans plads dér skulle ikke bruges til at legitimere, for eksempel at pædagogerne skulle varetage lektiehjælpen og andre kommunale beslutninger, som partnerskabet ikke var blevet spurgt om. Men for Kenneth Nielsen er det ikke det samme, som at han nu har smækket med døren for alt samarbejde med Esbjerg Kommune - han går fortsat til alle de møder, han kan, hvor han kan påvirke den måde, de økonomiske udfordringer for skolevæsenet tackles på.

Ved overenskomstforhandlingerne sidste år anbefalede han sammen med resten af hovedstyrelsen et ja. Men som den fodboldbegejstrede kredsformand sagde til folkeskolen.dk: »Ja, det blev et stort ja, men vi hørte ikke det brøl, der kommer, når Danmark scorer i Parken«. Volleyball, golf, lystfiskeri og fuglekiggeri dyrker han også. Han sætter pris på en god whisky, hygge i sommerhuset på Fanø og rollen som morfar til drengene Storm og Sejr. Sammen med Jette har han døtrene Mia, der bor i København, og Mette, der er fulgt i fars fodspor som lærer i Esbjerg.