Undervisningsministeren
0   5

Riisager ansætter skolefagmand som spindoktor

Han står for lærernes efter- og videreuddannelse på Professionshøjskolen Metropol - Søren Poul Nielsen. Nu skal han være undervisningsministerens særlige rådgiver i faglige og politiske spørgsmål.

Undervisningsminister Merete Riisager har ansat den 38-årige Søren Poul Nielsen som sin særlige rådgiver. Han kommer fra Professionshøjskolen Metropol i København, hvor han siden 2010 har været uddannelsesleder med ansvar for lærerfaglig efter- og videreuddannelse. Han har desuden udarbejdet rapporter for Danmarks Evalueringsinstitut.

Søren Poul Nielsen er uddannet cand.mag. i klassisk filologi (græsk) med retorik/kommunikation som sidefag fra Københavns Universitet i 2006. Retorikfaget bor på Institut for Medier, Erkendelse og Form, der også huser pædagogik, som Merete Riisager studerede fra 1997 til 2003, så:

Artiklen fortsætter under banneret

Kender du Riisager fra studietiden på Institut for Medier, Erkendelse og Formidling?

"Jeg kender Merete fra fakultetssekretariatet på KU's humanistiske fakultet, hvor vores veje mødtes tilbage i 2003-2004, da hun var fuldmægtig, og jeg studentermedarbejder", siger Søren Poul Nielsen.

Ellen Trane ansatte partifæller

Riisagers forgænger på posten som undervisningsminister, Ellen Trane, fandt ikke sine særlige rådgivere i uddannelsesverden, men i sit parti, Venstre, så:

Er du medlem af Liberal Alliance?

"Nej, jeg er ikke medlem af Liberal Alliance", svarer Søren Poul Nielsen.

Du er jo skolefagmand - skal du mest rådgive ministeren fagligt eller mest politisk?

"Jeg skal rådgive ministeren både fagligt og politisk".

Søren Poul Nielsen tiltræder sin nye stilling i ministeriet den 19. december.

Ny chef for folkeskoleafdelingen

Den afdeling i ministeriet, der står for folkeskolen, får i øvrigt i samme hug ny chef, nemlig Jesper Nielsen, der kommer fra en stilling som vicedirektør i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

"Jeg glæder mig til at komme i gang med de store og spændende opgaver, der ligger foran os i afdelingen. Det gælder blandt andet det store arbejde med at føre reformerne på uddannelsesområderne ud i livet. En opgave der skal ske sammen med medarbejderne og i tæt kontakt med de mange interessenter på området," udtaler Jesper Nielsen i en pressemeddelelse.

Han afløser Arne Eggert, der er blevet direktør for folkeskoleafdelingen i KL.

Jesper Nielsen er uddannet cand.oecon. med speciale i arbejdsmarkedsøkonomi fra Aalborg Universitet og har været i ministeriet siden 1999. Han var kontorchef i Økonomi- og Koncernafdelingen, inden han blev vicedirektør i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

Jesper Nielsen tiltræder den 1. januar 2017.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ